Clouds
21 Budapest
Dollár
359,67 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
433,33 Ft
Bitcoin
23,550 $

A magyarok egy része meg sem kérdezi, milyen oltást kap, és a kínai vakcinának is örülnek

Fotó: Vámospércs, 2021. március 7. Tömöri Jánosné megkapja Suba László háziorvostól a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagját a vámospércsi orvosi rendelőben 2021. március 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A legfrissebb híradások szerint jól haladnak az oltások beadásával Magyarországon és azt is megtudhattuk, hogy többen még csak meg sem kérdezik, milyen vakcinával oltanák be magukat, illetve a kínai oltóanyagnak is örülnek.

Országszerte jól haladnak az oltások beadásával – ez derült ki az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti helyszíni tudósításaiból.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Janecskó Mária, a Szent János kórház oltóközpontjának vezetője elmondta: Pfizer-, illetve Szputnyik vakcinával oltják a háziorvosok által küldött, többnyire idős betegeket, naponta mintegy két-háromszázat.

Az oltási hajlandóság az egészségügyi dolgozók és a lakosság körében is magas, a mellékhatások nagyon enyhék, a Szent János kórház oltóközpontjában komolyabbat még nem tapasztaltak – mondta a szakember.

Suba László vámospércsi háziorvos az oltás menetéről szólva elmondta: adategyeztetés után elvégzik a szükséges vizsgálatokat – vérnyomást, testhőmérsékletet, pulzust mérnek, és ha minden rendben, beadják az oltást. Félórás várakozást követően újabb vizsgálat következik, és ha minden rendben, az oltakozó megkapja az oltási igazolványt és mehet haza – tette hozzá Suba László.

Újból megrohamozták az Ikeát a vásárlók

A háziorvos elmondta, hogy akiket telefonon megkeresnek, többnyire örülnek az oltásnak, meg se kérdezik, milyet kapnak, és ha a helyszínen derül ki, hogy kínai, azt is örömmel fogadják.