Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A gyerekek mentális krízise miatt kötelesek újranyitni az iskolákat az USA-ban

Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Washington államban április végéig be kell szüntetni a távoktatást, ugyanis a pszichológusok és pedagógusok szakszervezete úgy ítélte meg, a lezárások folytatásával egész életre tartó lelki sebeket okozhatnának a gyerekeknek.

Jay Inslee kormányzó pénteken bejelentette, hogy minden egyes oktatási intézményben át kell térniük legalább a hibrid rendszerre, ezáltal elkerülhető a gyerekek mentális válságának további mélyülése.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A HeraldNet hírportál szerint a politikus azért jutott erre a döntésre, mert érzékelte, hogy az államban az elmúlt időszakban megnőtt a sürgősségi osztályra szállított depressziós és magukban kárt tevő gyermekek száma.

Hétfőtől kezdődően Washington államban a szülők dönthetik el, iskolába küldik-e a gyerekeket, függetlenül attól, hogy éppen miként alakul a járványhelyzet. Április végéig folyamatosan növelni fogják a tantermek kapacitását, végül májusra kinyithatják az összes iskolát.

Márciusig az államban lévő oktatási intézmények 41 százaléka nyújtott bizonyos fokú személyes konzultációt a tanárokkal, ezt viszont több esetben nem használták ki fertőzésveszély miatt.

Inslee és kabinetje biztosította az iskolákat arról, hogy számukra megfelelő védőfelszereléseket, szellőzőrendszereket és egyéb eszközöket szolgáltatnak majd, egyúttal arra kérte az igazgatókat, helyezzék készenlétbe egészségügyi szakembereiket és pszichológusaikat.

35 iskolakörzet még nem kapta meg az engedélyt az újranyitásra, azonban a kormányzó megígérte, hogy heteken belül az érintett járásokban és körzetekben is érvénybe léphetnek az új rendeletek.