Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

A Ferencváros edzőjét lenyűgözi Varga Barnabás tehetsége

Varga Barnabás egyre inkább felhívja magára a figyelmet, aki később akár egy nagyobb külföldi csapatnál is kipróbálhatja magát.

Fotó: A gólszerző Varga Barnabás, a Ferencváros játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencvárosi TC- MTK Budapest mérkőzésen a budapesti Gorupama Arénában 2024. február 6-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Ritka, amikor valaki a pályafutása második felében emelkedik ki a mezőnyből, de Varga Barnabásnak sikerült. Érdekesség, hogy 2022-ben még a Gyirmót játékosa volt, majd nem sokkal később a Paksnál kötött ki, ahol tonnaszámra kezdte el termelni a gólokat. A Ferencváros időben kapcsolt, és elhozta a gólkirályt, ami a lehető legjobb döntés volt.

Álomszerűen alakul a 29 éves játékos pályafutása, aki már a magyar válogatott egyik legfontosabb láncszemének mondhatja magát. Eddig összesen 7 meccsen lépett pályára 2023 óta, és 4 gólt szerzett. Legutóbb az MTK ellen volt eredményes az NB1-ben, mesternégyessel küldte haza az ellenfelét.

Ez már önmagában hatalmas teljesítmény, és a gólerőssége miatt nem kizárt, hogy külföldi topcsapatok is megpróbálják majd leszerződtetni. Minden egyes ilyen teljesítménnyel csak növekszik az értéke, ami jó pár millió euró lehet. Jelenleg azonban a Ferencváros játékosa, nagyon boldog az Üllői úton, és egy olyan klubnál játszhat, ahol nemzetközi szintű csapatokkal mérkőzhet meg.

Varga Barnabás más szint

Sztankovics természetesen végtelenül elégedett, hogy Varga ilyen teljesítményre is képes. „Gratuláció illeti a játékosaimat, megfelelő intenzitást, rendezettséget láttam tőlük a pályán, élmény volt nézni ezt a teljesítményt. Egy ember a csapat nélkül semmit nem ér, de van úgy, hogy a csapat égbe repíthet egy játékost, ez ma Varga Barna volt.”

Lenyűgöző játékosnak tartja a magyar válogatott támadóját, aki noha egy hosszú kihagyás után tért vissza, mégis csúcsformában van. „Ő egy lenyűgöző játékos, bátor ember. Nemcsak a góljának örülök, hanem annak is, hogy két és fél hónapos kihagyás után ilyen erősen tért vissza, fejben is.” – folytatta a Fradi edzője a fradi.hu-n.

„Az első félidőben egy térfélen volt folyamatosan 20 játékos, nagy tumultus alakult ki, ezért a második játékrészben szerettük volna kicsit kinyitni a teret. Tisztában vagyok Kodro képességeivel. Remek csatáraink vannak, ide sorolnám Pesicset is, aki ezúttal betegség miatt maradt ki. Meg vagyunk áldva kiváló támadókkal.”