Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
386,28 Ft
Font
451,37 Ft
Bitcoin
67,031 $

10 millió dollárt adományoz Michael Jordan kórházépítésekre

Michael Jordan 10 millió dollárt adományoz két észak-karolinai egészségügyi intézmény létrehozására, amelyek elsősorban rászorulók számára nyújhatnak majd segítséget.

...svg content...Washington, 2016. november 23. Barack Obama amerikai elnök az Elnöki Szabadság Érdemrenddel tünteti ki Michael Jordan egykori amerikai kosárlabdázót a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2016. november 22-én. Az Elnöki Szabadság Érdemrend az Egyesült Államok kormányzatának legmagasabb polgári kitüntetése. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A legendás kosárlabdázó a Novant Health nonprofit egészségügyi csoporttal dolgozik együtt a klinikák létrehozásán. A szervezet elmondta, Jordan adománya átfogó alapellátást, viselkedés-egészségügyi ellátást és szociális szolgáltatásokat jelent majd legveszélyeztetebbek számára.

A Jordan adományával alapított, a sportoló szülővárosától, Wilmingtontól nem messze létrejövő két egészségügyi intézmény 2022 elején nyithat majd ki, és az egyáltalán nem, vagy alulbiztosítottak vehetik igénybe elsősorban a klinikák szolgáltatásait – derül ki a TMZ tudósításából. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Mindenkinek hozzá kellene férnie minőségi egészségügyi ellátáshoz, attól függetlenül, hogy hol él, vagy hogy van-e biztosítása. Wilmington különleges helyet foglal el a szívemben, és igazán örülök neki, hogy képes vagyok visszaadni valamit a közösségnek, ami egész életem során támogatott

– nyilatkozta Jordan.

A sportoló 7 millió dollárral támogatta két másik intézmény létrehozását 2017-ben is. A Novant elmondta, hogy a két korábban alapított klinika több mint 4500 beteget látott eddig, és segítséget nyújtott a koronavírusos időszakban is, többek között 1000 dózis oltóanyag beadásával, amit folytatni fognak, amint lehetőségük nyílik rá.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.