Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Érezhető az oltás hatása, sokkal kevesebb idős hunyt el koronavírusban

41%-kal csökkent a koronavírus következtében elhunyt 85 év felettiek száma egyetlen hét alatt az Egyesült Királyságban, úgy tűnik, működik a vakcina.

Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Metro értesülései szerint január 28. és február 7. között 41%-kal csökkent a koronavírus idős áldozatainak száma – kétszer gyorsabban javultak az adatok, mint a fiatalabb, oltaltan csoportnál látható 22%-os csökkenés.

Az Egyesült Királyságban eddig több mint 13 millió személy kapta meg a koronavírus elleni védőoltás első dózisát, és több mint félmillóan a másodikat is. Ennek hatása vált érezhetővé a nemrég az ország Nemzeti Statisztikai Hivatalának adatai szerint, melyből az is kiderül, a lakosságnak csak 1%-a utasítja el a vakcinát. Soron kívül Váratlan bejelentés: rendhagyó időpontban tartják a következő Kormányinfót

Az Egyesült Királyság kormányának célkitűzése szerint hétfőg 15 millió személyt szerettek volna beoltani az oltási terv keretében, a jelentések szerint nagyon közel járnak ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Szakértők szerint azonban aggodalomra adhat okot, hogy a különöböző gondozóotthonokban dolgozóknak csak 66%-a jutott eddig hozzá az első dózishoz, és arra figyelmeztettek, hogy kizárólag az immunizációjukkal lehet megakadályozni az ápolásuk alatt álló veszéyeztettetnek számító embereket a járványtól.

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke várhatóan február 22-én tesz majd bejelentést a szigorú korlátozások bizonyos mértékű enyhítéséről. Ha a halálozási és fertőzési számok továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak, március végével lehetséges, hogy kinyithat majd az üzletek.

Boris Johnson arra if felhívta a figyelmet, hogy a kívánt eredmények eléréséhez széleskörű oltottságra van szükség és a szabályok betartására.

Kutatók az Oxford-AstraZeneca oltóanyagának fejlesztésén dolgoznak, miután néhány vizsgálatból kiderült, vakcinájuk kevésbé hatásos a dél-afrikai vírusvariánssal szemben.

Több mint 150 kínai katonai repülőgép vette körül Tajvant

Tajvan védelmi minisztériuma számolt be arról, hogy Kína ismét nagyszabású hadgyakorlatokat tartott, melynek keretében 153 kínai katonai repülőgéppel vették körül a szigetországot. A tajvani nemzetvédelmi minisztérium is kiadott egy közleményt az ügyben, melyben megerősítette, hogy rekordszámú repülőgépet észleltek a kedd reggel 6 óráig eltelt 25 órában, hozzátéve, hogy Kína újabb hadgyakorlatai ismét fokozták a feszültséget […]