Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

A Mastercard is támogatni fogja a kriptovalutás fizetéseket

A világ egyik legnagyobb hitelkártyagyártó vállalata bejelentette, hogy bizonyos kritpovalutákat ez évtől kezdődően elfogadhatnak majd saját platformjaik keretein belül.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A cég szerdai blogposztjából kiderült, hogy nem az összes virtuális fizetőeszközt, csupán a kiválasztott fajtákat fogják támogatni, azt viszont nem árulták még el, hogy például a manapság népszerű bitcoin vagy a dogecoin köztük lesz-e majd.

A CNBC arról írt, hogy a cég először meg fogja vizsgálni a lehetőségeket, és csak ezután dönthetik el, hogy mely kriptovaluták teljesítik az előzetes kritériumokat. A Mastercard digitális részlegének igazgató-helyettese, Raj Dhamodhoran elmondta, a jövőben továbbra is a stabilitás lesz a céljuk, ezért biztonságos alternatívákat szeretnének választani. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A vállalat abban reménykedik, hogy a kriptopénznemek segítségével teljesen új fizetési módszert hozhatnak létre, ezáltal nemcsak a vásárlók, hanem a cégek és üzletek számára is új dimenzió kapui nyílhatnak meg a virtuális kereskedelem világában.

Az egyik kulcsfontosságú változás apropóján a Mastercard jelenlegi partnereinek, a Wirexnek és a BitPay-nek olyan megoldást kell megalkotniuk, amellyel a digitális javakat hagyományos pénznemekké módosíthatják, még mielőtt lebonyolítják velük a tranzakciókat.

A Mastercard azután jelentette be az átállást, hogy a Tesla több mint 1,5 milliárd amerikai dollár értékben vásárolt magának bitcoint, a plafonig emelve ezzel az egyik legerősebb kriptopénznem árfolyamát.

A bitcoinon kívül az ethereum térnyerése feje tetejére állította a globális piacot, egyes szakértők azonban úgy gondolják, hogy a 2020-as szárnyalást egy mélyrepülés követheti, a lufi pedig egyszer végleg kipukkadhat.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.