Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Ennyi oltást igénylő magyarra számít a kormány

Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón egy nagyobb számról számolt be azokat illetően, akik valószínűleg kérni fogják az oltást.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Napról napra többen állnak át azok táborába, akik kérik a vakcinát, és hamarosan Kínából is érkezhet egy szállítmány, ráadásul jelentős mennyiségben, és közben tisztázásra került, hogy mikortól válogathatunk kedvünkre a vakcinák között.

Miközben már a kínai vakcina árát is ismerhetjük, ami jóval drágább az orosznál, megtudhattuk, hogy a kormány körülbelül hány oltást igénylőre számít, akik jelenleg több mint kétmillióan vannak, de a nyájimmunitás kialakulásához 3-3,5 millió emberre lehet szükség. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

„A regisztráltak száma meghaladta a kétmilliót, de úgy gondoljuk, hogy lesz ez még lényegesen magasabb is. Ha kétmillió emberről beszélünk, akkor optimista forgatókönyv szerint március végéig ennyi embert be tudunk oltani.”

„Szerintünk az oltást igénylők száma jóval meg fogja haladni a hárommilliót. Sőt, szerintem még a négymilliót is, ezért reálisabb az, még ha optimista forgatókönyv szerint gondolkodunk, akkor április vége lehet a legkorábbi időpont, amikor mindenkit beoltunk, de sokkal valószínűbb, hogy sajnos ez még májusig is eltarthat.”

Gulyás szerint a kínai és orosz vakcinák nélkül sokkal rosszabb lenne a helyzet, és ha csak az uniós forrásokban bíznának, akkor még július végéig sem tudnák beoltani azokat, akik éltek az oltás lehetőségével.

„Hozzáteszem, csak azért beszélhetünk ilyen viszonylag rövid időtávról, tehát két-három hónapos időtávról, mert kínai és orosz vakcina is rendelkezésre áll. Tehát ha csak az európai uniós beszerzésből indulunk ki, akkor július végéig biztosan nem tudnánk mindenkit beoltani, aki ezt igényli.”