Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Így válogathatunk az oltóanyagok között Magyarországon

Magyarországon jelenleg inkább van szó arról, hogy valaki kéri a vakcinát, vagy sem, aminek egy elég nyilvánvaló oka van.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Mégpedig a vakcinamennyiség, ami továbbra sem elegendő ahhoz, hogy tömeges formában otlsanak vele, vagy az emberek szabadon válogassanak köztük az oltóhelyeken. Nehéz is lenne válogatni, mivel mindenhol gyakorlatilag egy ilyen vakcina áll rendelkezésre.

Később, amikor már jelentős mennyiség érhető el, természetesen az ígérteknek megfelelően adott lesz a lehetőség arra, hogy az illető eldöntse, melyik gyártó mellett teszi le a voksát. Jelenleg ez csak arról szól, hogy kéri-e a rendelkezésre álló oltóanyagot, vagy sem. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

„Egy félreértést el kell oszlatni, természetesen lehet választani abban az értemben, hogy ha valaki nem kívánja magát a számára felajánlott oltóanyaggal beoltatni, akkor amikor lesz más oltóanyag, sorra kerül.” – mondta Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón, aminek az ideje alatt a vakcinaigazolvány részleteit is megismerhettük.

„Miután a technikai lebonyolítása az oltásnak az úgy zajlik, hiszen nincs fölösleges oltóanyag, kevés van, hogy az orvos kap a Pfizerből, vagy kap az orosz vakcinából, vagy kap a Modernából. Csak az áll rendelkezésre.” – tette hozzá Gulyás azután, hogy elmondta, mikor kaphatják meg az oltásukat a kormánytagok.

„Természetesen, ha valahol előáll az a helyzet, hogy két-háromféle oltóanyag is van, akkor választhat, de pillanatnyilag oltóanyag híján egyes szállítmányok érkeznek háziorvosokhoz, kórházakba, ezért a rendelkezésre álló oltóanyagból lehet választani, illetve miután ez a legtöbb esetben egyetlen egy oltóanyag, arról lehet nyilatkozni, hogy valaki ezt kéri, vagy nem kéri.”

„Ha nem kéri, akkor természetesen, ha más oltóanyag lesz, akkor sorra kerül.” – tette egyértelművé Gulyás, aki megerősítette, hogy a következő hétre egy 500 000 adagból álló kínai vakcinaszállítmányt várnak.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.