Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Újranyitottak az iskolák, két nap alatt 81 diákot küldtek ismét karanténba

Az egyik kaliforniai iskolakörzetben négy oktatási intézmény kapuit is megnyitották a diákok előtt, rövid idő alatt azonban heten is elkapták a koronavírus-fertőzést.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az SF Gate értesülései szerint óvatosságból összesen 81 tanuló és 11 pedagógus került karanténba a San Diegó-i Escondido Union Iskolakörzetben két nappal azután, hogy kísérleti jelleggel visszaálltak digitális munkarendről normális oktatásra.

Az iskolakörzetekben továbbra is érvényben vannak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések, az intézményekbe való belépés előtt minden diáknak át kell esnie egy testhőmérséklet-mérésen, a termekben kötelező a maszkviselés, egy padban csak egy diák ülhet, valamint a szellőztetést is frekventáltabban végzik. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Az úgynevezett hibrid modell értelmében legfeljebb 12 tanuló tartózkodhat egyszerre egy helyiségben a tanárral együtt, a diákok pedig két teljes napot vagy négy félnapot tölthetnek el az iskolában.

Az újonnan regisztrált fertőzöttek nem adták át az iskola diákjainak és személyzetének a kórokozót, azonban az újranyitás még így is rengeteg kérdést felvet, hiszen látszik, nem biztos, hogy jó ötlet ennyire korán visszaküldeni a gyerekeket tanulni az épület falai közé.

Luis Rankins-Ibarra, a körzet főellenőre elmondta, elővigyázatosságból léptették érvénybe a karantén intézkedéseket, mivel el szerették volna kerülni, hogy újrafertőződjenek a családok, és újabb gócpontok alakuljanak ki a járásban és a campus környékén.

Rankins-Ibarra hozzátette, addig nem térhetnek vissza teljes mértékben a korábban megszokott tanrendhez, amíg az államban zárlat van, egyúttal figyelmeztetett, a hibrid rendszert bármikor felfüggeszthetik, ha látják, hogy a fertőzöttek száma megugrik, illetve ha a karantén sem segít.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.