Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,082 $

Az orosz belügy mindenkit óva int attól, hogy részt vegyenek a vasárnapi tüntetéseken

Az orosz belügyminisztérium legutóbbi közleményében arról tájékoztatták az állampolgárokat, hogy a január 31-én esedékes tüntetésen ne vegyenek részt, máskülönben komoly szankciókra és letartóztatásra számíthatnak.

...svg content...Moszkva, 2021. január 23. Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető támogatói egy nem engedélyezett moszkvai tüntetésen 2021. január 23-án. Az öt hónap után hazatérő Navalnijt január 17-én vették őrizetbe a moszkvai seremetyjevói repülőtéren, majd egy bíróság elrendelte harminc napra szóló letartóztatását. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Sputnik News adta hírül elsőként, hogy a belügyi tárca Oroszországban kemény szankciókkal szeretné elejét venni a demonstrációknak, amelyeket Navalnij szimpatizánsai terveznek Moszkvában és a többi nagyvárosban.

„Az orosz belügyminisztérium arra sürgeti az állampolgárokat, hogy ne vegyenek részt a kormány által nem hitelesített eseményeken. A jelenlegi körülmények között egyre nagyobb az esélye a szervezők általi provokációknak, ami szembe megy a közrenddel és a törvényekkel” – olvasható a hivatalos jelentésben. Soron kívül Videón Mbappé újabb gólja és gólpassza, simán nyert a Real Madrid

A belügyminisztérium szóvivője kiemelte, minden törvénysértővel szemben jogi eljárást fognak kezdeményezni, ezért a tüntetőket őrizetbe is vehetik, ha nem engedelmeskednek a hatóságoknak.

„Ki szeretnénk emelni, hogy bizonyos orosz régiókban továbbra is érvényesek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások, így a tömegrendezvények esetében is be kell tartani a szabályokat.”

„Mindezek fényében a jogosulatlan eseményeken való részvétel közigazgatási, valamint egyes esetekben büntetőjogi felelősséget vonhat maga után” – közölte a szóvivő.

Egy héttel korábban, január 23-án hatalmas tüntetéssorozat robbant ki országszerte, amelyeken a kormányellenes demonstrálók a Németországból nemrég hazatért, azóta őrizetbe vett ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij szabadon bocsátást követelték.

51-re emelkedett az iráni szénbányában történt robbanás áldozatainak száma

Metángáz robbanás okozta a balesetet az ország keleti részén.

Bármennyiszer újrahasznosítható műanyag? Amerikai kutatók megoldást találhattak rá

A műanyaghulladékok újrahasznosítása nagyon fontos a környezetvédelem szempontjából, de a legtöbb műanyagot csupán néhányszor lehet ismételten feldolgozni. A hírek szerint ez a jövőben megváltozhat.