Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,981 $

Fellebbezés a Hableány-ügytől elkülönített bűnügyben

Az ügyészség a közleményében tájékoztatott arról, hogy fellebbeztek a Hableány-ügytől elkülönített bűnügyben a bűnügyi felügyeletet érintően.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A hivatalos közleményből kiderült, hogy a segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indult ügyben a Hableánnyal ütköző hajót követő vízi jármű kapitányának bűnügyi felügyeletét a bíróság ugyan meghosszabbította, ez nem az indítványnak megfelelően történt, így a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség fellebbezést nyújtott be a végzés ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt az érintett ukrán kapitányt. Maga az ügy hosszú hónapokra nyúlik vissza. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség egy évvel ezelőtt indítványt tett a nyomozási bíróhoz a kapitány bűnügyi felügyeletének elrendelésére az eljárásban való jelenlétének biztosítása céljából. A bíróság a bűnügyi felügyeletet elrendelte és azóta meg is hosszabbította azzal, hogy havonta egyszer jelentkeznie kell a gyanúsítottnak a rendőrségen – olvasható a közleményben.

Arról is írnak, hogy a világjárvány miatt a gyanúsított egyes jelentkezések alól a szabályoknak megfelelően kimentette magát, és nem állapítható meg, hogy megszökött volna. A nyomozás továbbra is folyamatban van, és jogsegély útján még több tanút kell kihallgatni.

Lecsaptak a fejér megyei rendőrök, több mint 25 millió forint a helyszínen

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság január 30-ig meghosszabbított bűnügyi felügyelet további négy hónappal hosszabbítsa meg, változatlan feltételek mellett, és emellett kerüljön elutasításra a bűnügyi felügyelek megszüntetésére irányuló indítvány.

A bíróság a kényszerintézkedést – a védő indítványának elutasítása mellett – 3 hónappal, 2021. április 30-ig hosszabbított meg, és emellett nem személyes, hanem telefonos jelentkezési kötelezettséget írt elő a gyanúsítottnak – derült ki a részletekből, hozzátéve, hogy a végzés ellen a kerületi ügyészség fellebbezést nyújtott be.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.