Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,96 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
61,002 $

WHO: ne adják be terhes nőknek a Moderna vakcináját

A WHO közzétette a Moderna vakcinájával kapcsolatos ajánlásokat.

Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az amerikai vállalat által kifejlesztett védőoltás csakúgy, mint más vakcinák többsége két dózisban alkalmazandó, a két oltás közötti időintervallum pedig 28 napban lett meghatározva, ám speciális körülmények között az eltelt idő akár 42 napra is húzódhat.

A WHO ajánlásai a várandós kismamákra is kitérnek, akik kapcsán a szervezet megjegyzi, hogy számukra nem ajánlott a Modern védőoltásának beadása, kivéve abban az esetben, ha olyan, magas veszélyeztetettségi területen dolgozik, mint amilyennek például az egészségügy is számít. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Fontos, ám magától értetődő ajánlás még, hogy az oltóanyag bármely összetevőjére allergiás személyeknek sem szabad beadni a vakcinát, mint ahogyan más mRNA vakcinák esetében is ez a helyzet.

A gyógyszer továbbra sem kapta meg a WHO engedélyét a vészhelyzeti használatra, ám az Európai Gyógyszerügynökség alávetette azt saját vizsgálatának, melynek kritériumai megegyeznek a WHO előírásainak.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.