Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

A tüntetések miatt akadozik az internet szolgáltatás Oroszországban

A legfrissebb adatok alapján az orosz szerverek leterheltségei miatt egyes helyeken belassult a világháló a demonstrációk utáni információ-vadászat következtében.

Moszkva, 2021. január 23. Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető támogatói egy nem engedélyezett moszkvai tüntetésen 2021. január 23-án. Az öt hónap után hazatérő Navalnijt január 17-én vették őrizetbe a moszkvai seremetyjevói repülőtéren, majd egy bíróság elrendelte harminc napra szóló letartóztatását. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A NetBlocks internetfigyelő szervezet egyértelmű fennakadásokat jelzett január 23-án és január 24-én Oroszországban, amelyek a jelenleg is zajló tüntetések miatt jöhettek létre.

Az ellenzéki vezető Alekszej Navalnij múlt héten tért vissza az országba azután, hogy megmérgezését követően fél éven keresztül ápolták a berlini Charité kórházban. Amint betette a lábát az orosz felségterületre, a rendőrség állítólagos 2014-es ügyei miatt őrizetbe vette, és azóta is a börtönben tartják fogva. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Támogatói azonban nem hagyták szó nélkül Navalnij letartóztatását, és egy óriási tüntetéssorozatot szerveztek, melynek első hulláma ezen a hétvégén kezdődött Moszkvában, Szentpéterváron és a többi nagyvárosban.

A kormány illetékesei árgus szemekkel figyelik a közösségi médiában terjengő híreket és profilokat, és azonnali hatállyal letiltatják a Putyin-ellenes rendezvények részleteit megosztó felhasználói fiókokat a platformokról.

A NetBlocks statisztikáiból jól látszik, ahogyan a demonstrációk kezdetével párhuzamosan hirtelen megnőtt az internet terheltsége, és bezuhant az elérhetőség maximális kapacitása. A szervezet szakértői úgy gondolják, mindez a megnövekedett információ-áradatra utalhat, hiszen a tüntetések pillanatában rengetegen lehettek kíváncsiak a fejleményekre.

Utoljára 2019. augusztus 3-án történtek hasonló kiesések, akkor szintén kormányellenes demonstrációkat tartottak Moszkvában, az incidens mögött pedig bennfentes források szerint az állami szervek állhattak.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.