Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,068 $

Lázadások törtek ki Portlandben a beiktatás után, a migrációs hivatalt is megrongálták

A helyi hatóságok beszámolója szerint körülbelül 150 lázongó rohamozta meg az Oregon állambeli Portlandben található szövetségi migrációs hivatalt, és károkat is okozott az épületben.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A helyi hatóságok beszámolója szerint körülbelül 150 lázongó rohamozta meg az Oregon állambeli Portlandben található szövetségi migrációs hivatalt, és károkat is okozott az épületben.

A kisebb tömeggel zajló lázadáson azt követően szabadultak el az indulatok, hogy az elégedetlenkedők kövekkel és tojással kezdték el dobálni a szövetségi migrációs hivatal portlandi épületét – írja a Fox News. A rendőrök elmondása szerint rongálás is történt, és jelentős károk keletkeztek az épületben. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

A rendőrség a Twitteren jelezte, hogy bárki, aki részt vett a vandalizmusban és az épület graffitivel való lefújásában, az letartóztatásra számíthat. A hatóságok beszámolója szerint a tömeg egyes tagjai felfegyverkeztek, többek között pajzsokkal, pirotechnikai eszközökkel és kövekkel érkeztek a migrációs hivatal épületéhez.

A helyi rendőrség annyit mondott még az esetről, hogy megkezdődtek a letartóztatások csütörtökre virradóan, de több elkövetőt továbbra is keresnek, viszont azt kihangsúlyozták, hogy a lázadozásnak már vége, visszaverték a dühös tömeget.

Egyelőre nyolc embert tartóztattak le, különböző bűncselekményekre hivatkozva, mint a lázadás, pusztító eszköz birtoklása és szándékos gyújtogatás. A hatóságok ismertették, hogy a gyanúsítottak meglehetősen fiatalok, főként 18 és 38 év közöttiek.

Portland a tavalyi év során meglehetősen sok tüntetést élt meg, amikor az Egyesült Államok fellázadt a George Floyd-eset mentén a rendőrségi túlkapások, és az etnikai alapú diszkriminációval szemben. Néhány tüntetés kifejezetten erőszakossá vált, ahol a testi sértés és a gyújtogatás sem volt példátlan.

Ted Wheeler, a város polgármestere nemrégiben pont ezek ellen szólalt fel, ugyanis úgy véli, provokátorok szokták ellepni az egyébként békés tüntetéseket, és miattuk van erőszak, ezért őket azonosítani kell, és súlyosabb büntetést kell rájuk kiszabni.

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.