Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Navalnij üzenetet küldött az oroszoknak a letartóztatása után

Alekszej Navalnij megmérgezett orosz politikus tegnap este érkezett haza Oroszországba, ám szinte azonnal, a repülőtér útlevél-ellenőrző részlegén letartóztatták a hatóságok, arra hivatkozva, hogy megsértette a feltételes szabadlábra helyezés szabályait.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Alekszej Navalnij megmérgezett orosz politikus tegnap este érkezett haza Oroszországba, ám szinte azonnal, a repülőtér útlevél-ellenőrző részlegén letartóztatták a hatóságok, arra hivatkozva, hogy megsértette a feltételes szabadlábra helyezés szabályait.

A rendőrségen pedig röviddel a letartóztatás után el is döntötték az ügyészség kérelmére, hogy legalább február 15-ig őrizetben is marad a politikus – írja a The Moscow Times. Ezt követően fogják tárgyalni az ügyét, de nem kizárható, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélik. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Navalnij kampánycsapata nem sokkal az őrizet fenntartásáról szóló ítéletet követően egy videót tett közzé a különböző közösségi médiaplatformokon, ahol maga a politikus üzent a támogatóinak, és arra buzdította őket, hogy demonstráljanak a letartóztatás miatt.

„Ne legyetek csendben. Álljatok ellen. Menjetek az utcára – ne miattam, hanem magatok miatt”

üzente.

Egy másik, szintén a kampánycsapata által közzétette videóban Navalnij hatalmas megrökönyödéssel konstatálta, hogyan fordulhat elő olyan rögtönítélő bíróság, mint ami nála hirtelen a rendőrségen összeállt, és maga az eljárás is felvetett benne több kérdést:

„Nagyon sok alkalommal láttam már, hogy viccet csinálnak az igazságszolgáltatásból, de az öregember a bunkerban (utalva Putyinra) most annyira megijedt, hogy egyszerűen széttépte Oroszország büntető-törvénykönyvét. Ez egyszerűen törvénytelen”

mondta.

Annak ellenére, hogy mintegy -20 Celsiusos hőmérséklet uralkodott akkor, néhány tucat Navalnij-támogató összegyűlt a rendőrség előtt, és a kiszabadításáért tiltakoztak. A politikus esetében már korábban is felmerült a gyanú, hogy koncepciós perben ítélték el, és a mostani letartóztatása esetében sincs másképp.

Navalnijt még augusztusban mérgezték meg az orosz titkosszolgálatok az alsónadrágjába csempészett novicsokkal, amivel annak idején Szergej Szkripált is megmérgezték. A politikus régi kritikusa a Kremlnek, és számos korrupciós ügyet felderített, amelyben magas rangú orosz tisztviselők is érintettek voltak.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.