Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Koronavírus – egyetlen személy akár 102 embert is megfertőzhetett

A kínai hatóságok beszámolója szerint egy úgynevezett szuperterjesztő lehet felelős legalább 102 ember koronavírus-fertőzéséért Kína északkeleti részén, ahol az érintett fertőzöttek egy egészségügyi szemináriumon szedhették össze a vírust.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A kínai hatóságok beszámolója szerint egy úgynevezett szuperterjesztő lehet felelős legalább 102 ember koronavírus-fertőzéséért Kína északkeleti részén, ahol az érintett fertőzöttek egy egészségügyi szemináriumon szedhették össze a vírust.

A hatóságok azt feltételezik, hogy a férfi egyelőre ismeretlen helyen összeszedhette a fertőzést, majd a termékek reklámozása érdekében útnak indult a lakhelyéül szolgáló Hejlungcsiang tartományból, átment a szomszédos Csilin tartományba, ahova „magával vitte” a vírust. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Mint a CNN is írja, a férfi valószínűleg tudta nélkül terjeszthette napokon keresztül a tartomány idősebb lakói között, mielőtt a hatóságok megtalálták, mint az egyik regisztrált fertőzött közeli kontaktusa. Az állami Hszinhua ügynökségnek Csilin tartomány egészségügyi vezetője erősítette meg a hírt:

„Egy szuperterjesztő esemény következett be a tartományunkban, mivel amikor megtaláltuk a szuperterjesztő személyt, még mindig a vírusfertőzés korai szakaszában járt, ezáltal továbbra is terjeszteni tudta a vírust”

A férfi négy napon keresztül tartott úgynevezett „egészségügyi szemináriumokat”, amelyek lényegében az őt alkalmazó cég termékeinek népszerűsítéséről szóltak. A férfi közönsége elsősorban idősekből állt, két Csilin tartománybeli városban.

Összesen 79 ember fertőződött meg koronavírussal azok közül, akik részt vettek a szemináriumokon, ők pedig összesen 23 közeli kontaktusukat fertőzték meg, így a férfi feltehetőleg egymagában felelős összesen 102 ember fertőzéséért.

Mint a helyi hatóságok is mondták, a fertőzött átlagéletkor nagyjából 63 év, de találhatunk a fertőzöttek között egy 87 éves személyt is. Azóta mindenkit karantén, és egészségügyi megfigyelés alá helyeztek, halálos áldozatról egyelőre nem tudni az esemény összefüggésében.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Karddal hadonászó férfit tartóztattak le Londonban

Egy karddal hadonászó férfit tartóztattak le a londoni rendőrök, nem sokkal azután, hogy késelősről kaptak bejelentést.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában találtak rá az újszülött kislányra.