Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

A Capitolium padlóján alszanak a Nemzeti Gárda tagjai az erőszak veszélye miatt (képek)

A Nemzeti Gárda több száz kimerült tagjának kell a Capitolium padlóján tölteni az éjszakát, hogy folyamatos készültségben legyenek arra az esetre, ha az amerikai kormány szívét ismételt támadás érné

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nemzeti Gárda több száz kimerült tagjának kell a Capitolium padlóján tölteni az éjszakát, hogy folyamatos készültségben legyenek arra az esetre, ha az amerikai kormány szívét ismételt támadás érné – írja a New York Post.

Sokkoló felvételek láttak napvilágot szerdán, melyeken az látszik, hogy teljes harci felszerelésben lévő gárdatagok a Capitolium padlóján alszanak, egyesek mellett még a gépfegyverük is közvetlenül ott hevert. Néhányan a lépcsőt kényszerültek használni ideiglenes párnaként, és alapvetően nagyon nem kívánatos körülmények között kellett frissességet szerezniük. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

A képekből az is kiderül, hogy a Nemzeti Gárda tagjai pont azokon a helyszíneken vagy azok környékén alszanak, amelyeket a tüntetők megtámadták a múlt hét szerdán történt ostrom során. Még egy ilyen esetet elkerülendő, összesen 15 000 gárdatagot küldtek a hely őrzésére – ez több, mint az Irakban és Afganisztánban harcoló amerikai seregek száma összeadva.

A kommentekben természetesen nem maradt el a felháborodás, sokan felháborítónak tartják, hogy az épületet őrző erőknek ilyen embertelen körülmények között kell aludniuk. A készültség viszont folyamatos, különösen Joe Biden beiktatásának a napjára, vagyis január 20-ára kalkulálnak úgy, hogy nagyobb demonstrációk, és esetleg még egy ostrom előfordulhat.

MTIEPAJim Lo Scalzo
MTIEPAMichael Reynolds
MTIEPAJim Lo Scalzo

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.