Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Kiderült, hogyan nyer ki még több oltást Magyarország az ampullákból

Magyarország egyetlen egy vakcinát sem akarnak elveszíteni, és a jelenlegi helyzet miatt a vártnál többen kaphatnak oltást a következő napokban.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Magyarország egyetlen egy vakcinát sem akar elveszíteni, és a jelenlegi helyzet miatt a vártnál többen kaphatnak oltást a következő napokban.

Mint ismeretes, a Pfizer és a Moderna szállítmánya is megérkezett, aminek köszönhetően újabb több tízezer ember kaphatja meg az oltását. A Moderna például először szállított, így már két oltás érhető el a koronavírus elleni harcban. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtóeseményén elmondta, a Pfizer szállítmányával 47 385 fő beoltása válik lehetővé. Ez azért is lehetséges, mert az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte, hogy a korábban egy ampullából öt személy részére elégséges vakcinát hat személy részére használják fel.

Fontos megjegyezni, hogy ez ugyanazt az oltóanyag-mennyiséget jelenti, tehát egy fő ugyanolyan mennyiséget fog megkapni, mint korábban, csak maga a cég olyan jelentősen túltöltötte ezeket az ampullákat, hogy lehetőség adódott további dózis kinyerésére is.

Aki arra számít, hogy elhalasztják az érettségit, csalódni fog: információk

Ennek köszönhetően több személyt tudnak beoltani ugyanazzal a vakcinával, ami adott esetben életmentő is lehet. Ez egy újabb kritikus pontja a védekezésnek, különösen ezekben az időkben, amikor hatalmas harc zajlik az ampullákért az országok között.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.