Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,18 Ft
Euró
385,16 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
67,371 $

Az operatív törzs már készül a következő csoport oltására

Müller Cecília, országos tisztifőorvos megerősítette, hogy már készülnek a következő csoport oltására, ami helyben fog történni.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Müller Cecília, országos tisztifőorvos megerősítette, hogy már készülnek a következő csoport oltására, ami helyben fog történni.

Hosszú napok óta zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és már legkevesebb 15 000-en kapták meg az első vakcinát. A teljes védettséghez azonban két oltásra lesz szükség, hiába jelentek meg olyan hírek, hogy egy adag is elegendő lehet. Soron kívül A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

Az ezzel kapcsolatos kutatások még nem értek véget, nincs elegendő információ ahhoz, hogy ezt hivatalosan megerősítsék. Ennek megfelelően továbbra is két oltóanyaggal számolnak egy ember esetén. Ez a Pfizer vakcinájánál huszonegy napos differenciát jelent a két oltás között.

Müller az operatív törzs keddi sajtóeseményén elmondta, már készülnek a következő csoport oltására, akik a szociális otthonában lévők és dolgozók lesznek. Fontos megjegyezni, hogy ezen oltások helyben fognak történni, hogy az idős és beteg embereket ne kellejen elszállítani.

Hamarosan dönthet a kormány a korlátozások fenntartásáról

Pontos időpontot egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhetnek meg ezek az oltások, de az már biztos, hogy a harmadik vakcinaszállítmány is megérkezett Magyarországra, amivel sok egészségügyi dolgozó válhat szép lassan védetté.

Szijjártó Péter elmondása szerint egyetlen magyar ügynök sincs veszélyben

Szijjártó Péter egy bulvárlap kérdéseire válaszolt.