Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,185 $

12 ezer magyar egészségügyi dolgozó már megkapta az első oltást, de lehetnek még, akik hezitálnak

Müller Cecília arra kéri az egészségügyben dolgozókat, hogy ne várjanak az oltással, éljenek most a lehetőséggel, hogy minél hamarabb védetté váljanak.

...svg content...Budapest, 2020. december 30. Wikonkál Norbert Miklós főigazgató beadja a Pfizer-BioNTech vakcinát egy egészségügyi dolgozónak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) a főváros XIII. kerületében 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. A vakcinákat tartalmazó hűtőládákat 21 oltópontra szállítják, több fővárosi és vidéki kórházba. MTI/Mohai Balázs
Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Müller Cecília arra kéri az egészségügyben dolgozókat, hogy ne várjanak az oltással, éljenek most a lehetőséggel, hogy minél hamarabb védetté váljanak.

Magyarországon is zajlanak az egészségügyben dolgozók oltása, de még mindig vannak, akik kivárnak, bizonytalanok. Az operatív törzs részéről azt hangsúlyozzák, hogy a dolgozók igenis éljenek a védőoltás lehetőségével. Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

Adódik a kérdés, hogy mi történik azokkal az egészségügyi dolgozókkal, akik sokat hezitálnak. Ebben az esetben fennállhat az a veszély, hogy hátrébb sorolják őket a listán? „Arra biztatom a kollégákat, az egészségügyi dolgozókat, hogy ne hezitáljanak. Jelentkezzenek és kérjék a védőoltást.” – hangsúlyozta Müller.

Az országos tisztifőorvos szerint ezzel nemcsak saját magukat védik meg az egészségügyi dolgozók, hanem a környezetüket, valamint a betegeiket is. „Természetesen a társadalmi immunitáshoz is hozzájárulhatnak.”

Müller Cecília: még mindig van olyan, akin nem tudnak segíteni

Eddig összesen 12 000 egészségügyi dolgozó kapta az első oltást, akik most a második adag vakcinára várnak, mely után a teljes védettség is kialakulhat a szervezetükben. Időközben 25-re növelték az oltópontok számát.

Guardiola magára vállalta a Manchester United elleni Fa-kupa vereséget

A Manchester City edzője szerint neki köszönhető az, hogy a Manchester United nyerte meg az FA-kupát.