Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

Letiltotta az Apple a maszkmentes buliszervező appot

A cupertinói vállalat habozás nélkül felfüggesztette az okoseszközökön meghívásos alapon működő alkalmazást, amelyen keresztül titkos találkozókat szerveztek meg. A Vybe Together nevű appon keresztül olyan emberek találhattak egymásra, akik szerettek volna egy jót bulizni anélkül, hogy be kellene tartani a közösségi távolságtartással és a maszkviseléssel kapcsolatos szigorú szabályozásokat. Az app többeknél kicsapta a biztosítékot, ugyanis […]

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A cupertinói vállalat habozás nélkül felfüggesztette az okoseszközökön meghívásos alapon működő alkalmazást, amelyen keresztül titkos találkozókat szerveztek meg.

A Vybe Together nevű appon keresztül olyan emberek találhattak egymásra, akik szerettek volna egy jót bulizni anélkül, hogy be kellene tartani a közösségi távolságtartással és a maszkviseléssel kapcsolatos szigorú szabályozásokat. Az app többeknél kicsapta a biztosítékot, ugyanis elfogadhatatlannak tartják, hogy járvány idején bárki is önfeledt szórakozás céljából fittyet hányjon a korlátozásokra. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A Business Insider jelentéséből kiderült, hogy az Apple nem habozott, és azonnal letörölte az alkalmazást az app store-ból, így az iPhone-tulajdonosok már nem tudnak hozzáférni ehhez az ellentmondásos programhoz.

Az alkalmazás vezető fejlesztője, és a forgalmazásáért felelős cég vezérigazgatója, Alexander Dimcevski azonban megvédte az appot, mondván csak felnagyítják az ügyet, hiszen semmiféle maszkellenes propagandát nem közvetítettek, és csupán kisebb összejöveteleket promotáltak.

„Mi sem támogatjuk a nagyobb bulikat a pandémia alatt, mivel tudjuk, milyen veszélyekkel fenyegethetnek” – olvasható Dimcevski közleményében. A Vybe szóvivője közölte a lappal, hogy az alkalmazás képes megkülönböztetni a nagyobb, több fős partikat a kisebb találkozóktól, ezért nem értik, miért bannolta őket az Apple bármiféle felszólítás nélkül.

A karácsonyi ünnepek és a szilveszter kétségkívül berobbanthatja a fertőzöttek és az áldozatok számát világszerte, mivel hiába eszközölték a kormányok a lehető legszigorúbb korlátozásokat, a családok és szűk baráti körök érintkezését, valamint az utazásokat nem tudták megakadályozni, így az sem elképzelhetetlen, hogy januárban egy harmadik hullám veheti majd kezdetét.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

56-an meghaltak, 67-en pedig eltűntek a Brazíliát sújtó ítéletidőben

Brazília déli államában, Rio Grande do Sulban a heves esőzések okozta áradások következtében 56 ember életét vesztette, további 67 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.