Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Müller Cecília egy fontos kérdést tisztázott a védőoltások kapcsán

A 2020-as év utolsó sajtótájékoztatóján a kérdések között szerepelt az is, hogy mikor kerülhet oltásra egy súlyosan asztmás fiatal.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A 2020-as év utolsó sajtótájékoztatóján a kérdések között szerepelt az is, hogy mikor kerülhet oltásra egy súlyosan asztmás fiatal.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos a válaszában elmondta, egy olyan oltatási tervvel rendelkeznek, mely dinamikusan bővül, így nem minden esetben tőlük függ az, hogy milyen módon tudnak haladni. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi dolgozók, valamint a szociális otthonokban élők és dolgozók után a krónikus betegek részére teszik elérhetővé az önkéntes és ingyenes oltást. Müller szerint ezzel bizonyos mértékig párhuzamosan lehetővé teszik az oltakozást.

Kizárólag a beérkező vakcinamennyiségen múlik az, hogy hogyan tudják bővíteni a kört. „A cél az, hogy a veszélyeztetett, magas kockázatba tartozó egyének részére minél előbb biztosítsuk a védőoltást.”

Egy újabb fontos részlet derült ki a magyar koronavírus elleni oltási tervről

Müller reméli, hogy a jövő év elején már itt fognak tartani, hogy a krónikus betegek is beléphetnek ebbe a körbe. „Átfedések is vannak természetesen, hiszen egy szociális intézményben dolgozó természetesen lehet egy krónikus beteg is.”

„Tehát ezt úgy kell érteni, hogy egy folyamatos nyomkövetéssel a vakcinák rendelkezésének állásának függvényében bővítjük a kört.”

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.