Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,11 Ft
Euró
388,72 Ft
Font
453,82 Ft
Bitcoin
60,594 $

Alig pár napja működik, máris feltörték a magyar Facebookot

Az egészen titokzatos módon készült HunDub portálon annyi biztonsági rés található, hogy a hackerek könnyedén bejutottak az adatbázisokba, és ellophatták az eddig regisztrált felhasználók személyes adatait.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egészen titokzatos módon készült HunDub portálon annyi biztonsági rés található, hogy a hackerek könnyedén bejutottak az adatbázisokba, és ellophatták az eddig regisztrált felhasználók személyes adatait.

Az oldal alapítója, Pál Csaba a Blikk megkeresésére elmondta, hogy az új közösségi oldalt óránként 59 millió látogató bejelentkezésével akarták lefagyasztani a támadók. Az alapító és társai egy olyan platformot szerettek volna létrehozni, ahol a véleményszabadság alapvető lesz, és csupán a büntetőjogilag tiltott tartalmakat fogják saját kezűleg eltávolítani. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

„A Facebook folyamatos és indokolatlan cenzúrájára szerettünk volna ezzel választ adni, ezért az elmúlt három év munkájának köszönhetően egy új közösségi hálózatot indítottunk el Magyarországon, ami a magyar felhasználóknak készült” – tette hozzá a fejlesztő.

Az elmúlt két hétben közel 40 ezren csatlakoztak a HunDub-ra, terveik szerint jövőre már elérhetik az egymilliós felhasználószámot, majd onnantól beindulhat a valódi üzleti alapú működés, bár azt még most sem tudjuk, pontosan kik irányítják a portált, és honnan finanszírozzák a működését.

A miniszterelnökön kívül a színészlegenda Csonka András is regisztrált az oldalon, aki elmondta, hogy csak kíváncsiságból tette, és még kicsit fapadosnak érzi a kezelői felületét.

Homolya Orsolya közösségimédia-szakértő, az e-vendor.hu alapítója a lapnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy bár van ráció egy új platform elindításában, azonban a nagyok árnyékában kemény dió lesz fennmaradni:

Korai még kiértékelni, mivel tud majd többet ez a kezdeményezés, de az már most látható, hogy a Facebookot amúgy is elhagyó fiataloknak ez a platform nem kihívás.