Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Érdekes kijelentést tett az orosz vakcináról az ukrán államfő

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő szerint mivel nincs olyan erős nemzetközi pozíciójuk, hogy elsőként kapjanak a nyugati vakcinákból, ezért kénytelenek az orosz vakcinára támaszkodni

...svg content...Bécs, 2020. szeptember 15. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök integet, mielõtt megbeszélést tart Alexander Van der Bellen osztrák államfõvel a bécsi államfõi rezidencián, a Hofburg-palotában 2020. szeptember 15-én. MTI/EPA/Christian Bruna
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő szerint mivel nincs olyan erős nemzetközi pozíciójuk, hogy elsőként kapjanak a nyugati vakcinákból, ezért kénytelenek az orosz vakcinára támaszkodni – fogalmazott a New York Times-nak adott interjújában.

Zelenszkij egy nagy interjút adott az amerikai lapnak, amelyben számos dologra kitért, többek között az ukrajnai belső konfliktusokra, az oroszokkal és a nyugattal való kapcsolatra, és természetesen a koronavírus-járványra, annak hatásaira és a vakcinára is. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

Zelenszkij elmondta, hogy mivel Ukrajnának jelenleg meglehetősen gyenge a nemzetközi szintéren az akaratérvényesítő képessége, ezért sokat kell várnia még arra, hogy a „nyugati vakcinákat”, például a Pfizer és a Moderna vakcináját megkapja. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy nem az Európai Unió részei, így minimális adagot sem kapnak az uniós lekötések révén.

Ennek következtében pedig a Szptunyik V nevet viselő orosz vakcina felé kell fordulniuk, melyet jelenleg Magyarország is vizsgál, már magyar tudósokat is küldtünk ki megfigyelésre. Zelenszkij kegyetlen őszinteséggel jelentette ki, miért kellett ehhez folyamodniuk:

„A Szputnyik V vakcinát jelenleg meglehetősen nagy erőkkel hirdetik az ukrán társadalomban és információ térben. Lehetetlen megmagyarázni egy haldokló embernek, hogy miért ne oltassa be magát az orosz vakcinával, ha Amerika és Európa nem ad neked vakcinákat”

Zelenszkij azt is elismerte, hogy mivel a nemzetközi szintéren rengeteget gyengült Ukrajna ereje az évek során, ezért „akrobatáknak” kell lenniük, hogy valahogy kiharcolják maguknak a nyugati gyártók által fejlesztett vakcinákat.

Biztonsági őrök vertek össze vendégeket egy budapesti szórakozóhely előtt

Újabb visszaélés történt a biztonsági őrök körében, akikre most végrehajtandó börtön- illetve fegyházbüntetést kértek.

Véget ér egy korszak, bezár a népszerű Bálna Terasz Budapesten

Közel 10 év működés után bezár a Bálna Terasz, annak ellenére, hogy közkedvelt helyszíne volt Budapestnek.