Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,584 $

Az izraeli miniszterelnököt is beoltották koronavírus-vakcinával

Szombat este a világon az elsők között kapta meg Benjámin Netanjahu kormányfő a COVID-19 elleni védőoltást élő adásban.

Tel-Aviv, 2020. december 9. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a Tel-Aviv melletti Lodban működő Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren 2020. december 9-én. Mögötte a német Deutsche Post DHL áruszállítással foglalkozó cég repülőgépe, amely a Pfizer-BioNTech oltóanyagkifejlesztő vállalatok koronavírus elleni vakcinájából százezer adagot szállított Izraelbe. Az országban sajtóértesülések szerint december 20-án kezdik az oltási kampányt. MTI/EPA pool/Abir Szultan
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szombat este a világon az elsők között kapta meg Benjámin Netanjahu kormányfő a COVID-19 elleni védőoltást élő adásban.

A 71 éves miniszterelnök a televíziós kamerák előtt oltatta be magát a Tel-Aviv melletti Seba kórházban a BioNTech-Pfizer vakcinájával – adta hírül az MTI. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Nemcsak ő, hanem a kabinet másik tagja, az egészségügyi miniszter Juli Edelstein is megkapta az oltóanyagot, vasárnap pedig Reuven Rivlin államfő részesülhet a vakcinában.

Cselekedetükkel a döntéshozók arra szeretnék buzdítani a lakosságot, hogy éljenek a Covid-vakcinák nyújtotta lehetőséggel, hiszen így hamarabb meg lehet akadályozni a pandémia terjedését.

Az előzetes tervek szerint Izraelben naponta 60 ezer embert olthatnak majd be. Az országban a múlt héten átlagosan naponta 2 800 új fertőzöttet azonosítottak az egészségügyi hatóságok, ezért új szigorításokat vezettek be.

A közel-keleti államban nyár óta nem akar csillapodni a járvány, hiába alkalmazzák a korlátozásokat. Akik beoltják magukat, fognak kapni egy zöld igazolványt, amellyel például elkerülhetik a karanténkötelezettséget, illetve látogathatják a nyilvános rendezvényeket és az éttermeket is.