Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Így nyitnak újra az általános- és középiskolák Magyarországon januárban

Szerda délelőtt az operatív törzs az iskolák januári újranyitásával kapcsolatban is megosztott pár fontosabb információt.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Szerda délelőtt az operatív törzs az iskolák januári újranyitásával kapcsolatban is megosztott pár fontosabb információt.

Az általános iskolák a tervek szerint január 4-én nyithatnak újra, addig a középiskolák a jelenlegi információk alapján hét nappal később, azaz január 11-től várják újra a diákokat, szintén a jelenléti oktatás keretein belül. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Addig a meghosszabbított intézkedéseknek megfelelően az első hét, január első hete még digitális munkarendben zajlik majd.” – hangzott el az operatív törzs sajtóeseményének ideje alatt. Az oktatás biztonsága érdekében január hónapra is biztosítani fogják az intézményeknek a fertőtlenítőszereket.

Azoknál az intézményeknél, ahol szükséges a honvédség segítsége, ott ez meg is fog történni, mint a korábbi időszakokban. Ez nagyjából 300 000 liter fertőtlenítőszert jelent a köznevelésben. Emellett a testhőmérséklet-mérés is marad.

Az operatív törzs tagadta, hogy megszűnt volna a látogatási tilalom az idősotthonokban

Azok a kollégisták, akik a nyári és az őszi szünethez hasonlóan külhonból térnek vissza, ingyenes tesztelési lehetőséget kapnak. Tehát azokról a diákokról van szó, akik a szünetre hazautaznak a családjukhoz, és amikor a határátlépést követően visszatérnek az intézménybe, teszteltethetik magukat.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.