Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Több iskolában is előrébb hozták a téli szünetet a koronavírus miatt

A Népszava beszámolója szerint van olyan iskola, ahol már ma megkezdik a téli szünetet, hiába van még csak december közepe.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A Népszava beszámolója szerint van olyan iskola, ahol már ma megkezdik a téli szünetet, hiába van még csak december közepe.

A lap arról ír, hogy több fővárosi és vidéki iskolában szerda, azaz a mai nap az utolsó tanítási nap 2020-bann, független attól, hogy központi szinten nem rendelkeztek erről. A PDSZ eredetileg azt szerette volna, ha a kormány december 7-től téli szünetet rendel el. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ezeket a napokat, ami nagyjából tizennégy napnak felel meg, nyáron pótolták volna június közepe és vége között. A kormány a legutóbbi bejelentése szerint a korábbi intézkedések maradnak érvényben, és december 21-én megtudhatjuk, hogy milyen szabályok lesznek karácsonykor.

A Népszava a cikkében hozzáteszi, egyes iskolák életek a lehetőséggel, vagyis a munkatervük módosításával hozták előrébb a szünetet. Ez azt jelenti, hogy a februárra tervezett tanítási nélküli munkanapokat decemberre csoportosították át. Ezeket a napokat a szabályok szerint nem kell pótolniuk.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elmondta, ők maguk is tudnak olyan iskolákról, ahol éltek ezzel a lehetőséggel. Ha ezt a verziót választják az iskolák, akkor a diákoknak nem kell bemenniük. Egy tanévben hat munkanapot használhatnak fel tanítás nélküli munkanapként.

Virológus: hamarosan több vakcina is elérhető lesz Magyarországon

A rendelet szerint az iskolák módosíthatják a szünetek kezdő és befejező napját is, ha a heti pihenőnapon tartott tanítási nappal ehhez szükséges feltételeket megteremtik. Ekkor a plusz napokat azonban már le kell dolgozni a hétvégéken.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.