Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

Újabb klasszikus koronavírus-tünetet fedezhettek fel a tudósok

Az Anglia Ruskin Egyetem (ARU) által végzett tanulmányban egy újabb „klasszikus koronavírus-tünetet” azonosítottak be, ugyanis többen beszámoltak arról, hogy a fertőzés korai szakaszában a szemükkel vagy a látásukkal adódtak problémák.

Egészség/Életmód

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Anglia Ruskin Egyetem (ARU) által végzett tanulmányban egy újabb „klasszikus koronavírus-tünetet” azonosítottak be, ugyanis többen beszámoltak arról, hogy a fertőzés korai szakaszában a szemükkel vagy a látásukkal adódtak problémák.

A legklasszikusabb tüneteket, amelyek nagy valószínűséggel a koronavírus-fertőzésre utalnak, mára valamennyien megtanultuk: gyengeség, hőemelkedés vagy láz, a szaglás és az ízlelés elvesztése. Az ARU tudósai azonban a BMJ Open Opthamology nevű szaklapban közzétették, hogy van egy újabb, közösnek bizonyuló koronavírus-tünet. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

Az egyetem által végzett felmérésben ugyanis a megkérdezettek 81%-a állította, hogy a szemükkel vagy a látásukkal probléma adódott – számolt be róla a Korrespondent. Ezen belül a válaszadók 18%-a mondta azt, hogy sokkal érzékenyebb lett a szemük a fényre, 17%-uk szemviszketésre panaszkodott, 16%-uknak pedig egyenesen fájt a szeme, és ezen tünet akár két hétig is jelen volt egyes betegeknél.

A felmérés 83 résztvevője egyébként megerősítette a koronavírus-fertőzés klasszikus tüneteit: 90% panaszkodott krónikus fáradtságra, 76% lázra vagy hőemelkedésre, 70% a szaglás és/vagy ízlelés elvesztésére, 66% pedig szárazköhögésre.

A tudósok szerint azonban ez a tanulmány egyértelműen megmutatta, hogy a szemmel összefüggő problémákat bele kellene foglalni azon tünetek listájába, amelyek esetlegesen egy kialakuló félben lévő koronavírus-fertőzést jeleznek előre. Úgy vélik, ez a tünet akár jelzője is lehet, hogy milyen módon került a koronavírus a szervezetünkbe, így könnyebb lehet a terjedési útvonalat lekövetni.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Öt autó rohant egymásnak az M7-esen Törökbálintnál

Több autó is egymásnak rohant az M7-es autópályán Törökbálintnál, ami miatt az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.