Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,624 $

Csempészett koronavírus-vakcinával oltatják be magukat a kínaiak Olaszországban

A nápolyi hatóságok arra gyanakodnak, hogy a dél-olaszországi térségben élő kínai kisebbség tagjai törvénytelenül Kínából szerzik be a COVID-19 elleni védőoltásokat, ezért a helyi pénzügyőrség vizsgálatot indított.

...svg content...Peking, 2020. szeptember 24. Koronavírus elleni vakcinát tartalmazó ampullák a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó vállalatnál egy sajtóbejáráson Pekingben 2020. szpetember 24-én. A Sinovac közlése szerint az általuk fejlesztett CoronaVac elnevezésű potenciális vakcina 2021 elejére már forgalmazható lesz az egész világon, beleértve az Egyesült Államokat is. MTI/EPA/Vu Hong
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A nápolyi hatóságok arra gyanakodnak, hogy a dél-olaszországi térségben élő kínai kisebbség tagjai törvénytelenül Kínából szerzik be a COVID-19 elleni védőoltásokat, ezért a helyi pénzügyőrség vizsgálatot indított.

A 24.hu értesülései szerint a pénzügy- és vámőrség vizsgálatával arra szeretnének választ kapni, hogy a Kínából a nápolyi kikötőkbe érkező konténerekben vajon olyan gyógyszerek is lehetnek-e, amelyek forgalmazását még sem az EU, sem az olasz hatóságok nem engedélyezték. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Először az egyik nápolyi napilap írt arról, hogy a helyi ötezres kínai közösség tagjai között meglepő módon alacsony a koronavírus-fertőzöttek aránya, hiszen hivatalosan csupán öt beteget azonosítottak. A közösség tolmácsa nemrég elárulta, hogy a kisebbség nagy része valóban megkapta a vakcinát, ehhez azonban kiutaztak Kínába, hiszen ott nagyon jól szervezett az oltás.

A kínai kormány egyébként azt állítja, hogy a koronavírus-járvány Olaszországban tört ki, majd innen terjedt szét az egész világon és Kínában is, nem pedig fordítva. Ezt az igencsak meglepő kijelentésüket azzal magyarázzák, hogy Olaszországban tavaly novemberben már több beteg volt, mint Kínában, ahol az első fertőzöttet november 17-én regisztrálták.

A milánói egyetem legfrissebb kutatásából kiderült, hogy az első páciens egy november 21-én légzési nehézségekkel kórházba szállított négy éves kisfiú volt. Nyálmintáját lefagyasztották, majd egy év után letesztelték, és kimutatták benne a Sars-CoV-2 vírus fertőző részecskéit.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.