Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,581 $

Magyarországon fogják gyártani a Pfizer ampulláit egy 13.5 milliárdos beruházásnak köszönhetően

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere bejelentette, hogy Lukácsházán fogják gyártani a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának ampulláit.

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere bejelentette, hogy Lukácsházán fogják gyártani a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának ampulláit.

A miniszter bejelentette, összesen 13.5 milliárd forintos beruházást hajtanak végre Lukácsházán, melyhez a kormány is biztosít 2 milliárd forintot, ezáltal pedig legalább 550 magyar ember munkahelyét sikerül megvédeni. Soron kívül Donald Trump átlépett egy határt, szellemi fogyatékosnak nevezte Kamala Harrist

A beruházás végzője a német hátterű SCHOTT Hungary nevű gyógyszeripari vállalat, melyről Szijjártó kiemelte, hogy kimagasló technológiai színvonalat képviseltek már az eddigiek során is, és a mostani beruházásnak köszönhetően 16 új gyártósorral bővítik kapacitásukat.

Ami még ennél is nagyobb hír, hogy ezen a telepen fog zajlani a Pfizer-féle 95%-os hatékonyságot felmutató vakcina egyik fontos elemének, az ampulláinak a gyártása is. Szijjártó megjegyzi, amikor majd a Pfizer vakcináit világszinten juttatják el az emberekhez, akkor az oltóanyagok nagy része az itt előállított ampullákban lesz található.

Lukácsházán nem kevesebb történik, mint a világ által oly mértékben várt, koronavírus elleni Pfizer oltóanyag…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. december 4., péntek

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.