Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,70 Ft
Bitcoin
64,043 $

Kiderültek a magyarországi koronavírus-gyorstesztek eredményei

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján ismertették az antigéntesztekkel kapcsolatos adatokat, melyekből megtudhattuk, hogy a részvételi arány meglehetősen alacsonynak bizonyult.

Nagykálló, 2020. december 1. Turcsán Tímea Csilla, a nagykállói általános iskola pedagógusa mutatja negatív koronavírus-gyorstesztjét 2020. december 1-jén. Folytatódik az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevők is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként. MTI/Balázs Attila
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján ismertették az antigéntesztekkel kapcsolatos adatokat, melyekből megtudhattuk, hogy a részvételi arány meglehetősen alacsonynak bizonyult.

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, azok is kérhetnek a következő körben gyorstesztet, akik az első alkalommal nem igényelték a mintavételezéseket, egyúttal hozzátette, senkit sem érhet hátrány amiatt, mert nemet mondott adott esetben a tesztelésre. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

György kiemelte, második körben az államigazgatásban dolgozó ügyfélszolgálati munkatársakat fogják ellenőrizni, amiben az egyetemisták is részt vehetnek.

Összesen 181 506-an teszteltették magukat önkéntes alapon, a pozitív eredmények aránya 2,44 százalék lett, ami 4 436 új koronavírus-fertőzöttet jelent.

A legnagyobb részvétel a bölcsődékben volt, ahol 11 113 dolgozóból 195 személynél azonosították a COVID-19 kórokozóját – ez 1,8 százalékos pozitivitási arányt jelent. Az óvodákban 34 964 dolgozót teszteltek le, közülük 811-en lettek koronavírus-pozitívak, ami 2,3 százalékos aránynak számít.

Az általános iskolai oktatók és nevelők is megjelentek, náluk a 95 102 dolgozóból 2 170 esetben mutatták ki a fertőzést – ez 2,3 százalékos pozitivitási rátának felel meg. A szociális intézményeknél 24 ezerből 911-en, a szakképző intézményekben 5 653 főből 146-an produkáltak pozitív koronavírustesztet.

Az egészségügyi dolgozók közül 10 222 főt teszteltek, náluk 1,96 százalékos pozitivitási ráta mutatkozott, ami azt jelenti, hogy nincs emelkedés, minden az eddigi arányoknak felel meg.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.