Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

Gyász: elhunyt a Darth Vadert alakító David Prowse

David Prowse sem lehet már közöttünk, aki minden idők egyik leghíresebb szerepét játszhatta el a filmiparban. Sajnálatos módon az utóbbi időben szinte napi rendszereséggel vesztettük el a nagyobbnál nagyobb ikonokat. Diego Maradona halála is csak tovább borzolta a kedélyeket, aki nagyon hirtelen ment el. Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 […]

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

David Prowse sem lehet már közöttünk, aki minden idők egyik leghíresebb szerepét játszhatta el a filmiparban.

Sajnálatos módon az utóbbi időben szinte napi rendszereséggel vesztettük el a nagyobbnál nagyobb ikonokat. Diego Maradona halála is csak tovább borzolta a kedélyeket, aki nagyon hirtelen ment el. Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 éves szolnoki fiút

Magyarországon is egymást követik a sztárok a gyászban, és a koronavírus szintén hatással van erre. Nehéz elfogadni, hogy ezek a sztárok már nincsenek többé, hiszen számunkra olyanok, mintha örökké élnének.

Ez azonban nem így van, őket is utoléri a halál, akárcsak az 1935 júliusában született David Prowse-t, aki ezen a hétvégén hajtotta örök álomra a fejét. 85 éves korában hunyt el a neves brit színész: 1950 és 2017 között volt aktív.

Talán a többség számára nem azonnal ugrik be a színész neve, de ha azt mondjuk, hogy ő játszhatta el Darth Vader híres szerepét, akkor mindannyian tudjuk, hogy egy igazi legendáról van szó.

A filmipar valaha volt egyik legikonikusabb szerepébe bújhatott, és az alakítása tökéletes volt a régi Star Wars filmekben. Számos más filmekben is játszott, de a Csillagok háborúja maradt meg az a szerep, melyre örökre emlékezni fogunk.

Utolsó filmjében saját magát alakította 2017-ben, ami egyúttal a visszavonulása is volt a filmipartól. Életét nagyban megnehezítette az ízületi gyulladása, ami már 13 esztendős korától kezdődően kínozta, és több operáción is át kellett esnie

2001-ben még a bal karja is lebénult, majd egy újabb gyulladás miatt majdnem meghalt. A prosztatarák szintén egy olyan betegség volt, amivel szembe kellett néznie. Ezt még 2009-ben állapították meg nála.

A 60-as évek végi James Bond filmben (Casino Royale) debütált színész halálát a BBC jelentette be. Prowse egy nagyon színes karakter volt, aki testépítőként is tevékenykedett. Sőt, Angliában a testvérével közösen az első néhány edzőtermet is nekik köszönhették az emberek. Ennek kapcsán lett közeli barátja Arnold Schwarzeneggernek és Lou Ferrignónak, még mielőtt azok világhírnévre tettek volna szert.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.