Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,57 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
454,75 Ft
Bitcoin
59,165 $

Célzott terrortámadásban ölték meg Irán legfontosabb atomtudósát

Irán védelmi minisztériuma jelentette be, hogy meggyilkolták az egyik legfontosabb szakemberüket, aki állítólag egy katonai atomprogramot vezetett a 2000-es évek elején.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Irán védelmi minisztériuma jelentette be, hogy meggyilkolták az egyik legfontosabb szakemberüket, aki állítólag egy katonai atomprogramot vezetett a 2000-es évek elején.

Az Al Jazeera beszámolója szerint az iráni tudóst pénteken gyilkolták meg, aki az Iszlám Köztársaság katonai atomprogramjáért felet, amíg az a 2000-es évek elején fel nem oszlott. A hivatalos tájékoztatás úgy szólt, hogy az orvosi csapatnak nem sikerült újraélesztenie a szakembert. Soron kívül Dublőrrel segített a jogsiszerzésben egy kecskeméti férfi, 700 ezret kapott érte

A hírt az iráni állami televízióban erősítették meg a helyi fegyveres erők. Izrael egyelőre nem kommentálta Mohsen Fakhrizadeh meggyilkolását, akiről Benjamin Netanyahu miniszerelnök azt mondta: „Emlékezzenek erre a névre.”

Izraelt régóta gyanúsítják azzal, hogy egy közel egy évtizeddel ezelőtt célzott támadásokat hajtott végre iráni nukleáris tudósok ellen. A Fars hírügynökség szerint a mostani támadás Absardban történt, egy kis városban Teherántól keletre.

A közlemény megemlíti, hogy a szemtanúk robbanást, majd gépfegyverek hangját hallották. A támadásban egy autót céloztak meg, amiben Fakhrizadeh ült. A sebesültek között voltak Fakhrizadeh testőrei is, akiket egy helyi kórházba szállítottak.

Az internetre kikerült képek és videók alapján az autón több golyó ütötte lyuk is keletkezett a szélvédőn, valamint az úton vérfoltokat láttak. Pillanatnyilag egyetlen egy csoport sem vállalta magára a felelősséget a támadásért.

Fakhrizadeh volt az, aki Irán Amad (Remény) névre keresztelt programját vezette. Izrael és a Nyugat állítása szerint ez egy katonai művelet volt, mely egy atomfegyver Iránban való megépítésének lehetőségét vizsgálta. A program a 2000-es évek elején ért vége, de az ellenőrök most figyelem alá vették az iráni nukleáris telephelyeket.

Az RT arról ír, hogy az atomtudós a kórházba szállítását követően halt meg, aki egy lövöldözésben vesztette életét. Állítólag egy öngyilkos támadó vette célba az autót a város bejáratánál, majd miután a jármű megállt, tűzharc alakult ki a testőrök és a támadók között. Az IFP hírügynökség több halottról ír, de ezt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

Koronavírus – Mi a helyzet Afrikában?

Javad Zarif külügyminiszter az elsők között reagált, és azt mondta, hogy terrortámadásban halt meg a az iráni tudós, és azzal vádolta Izraelt, hogy az ország valamilyen módon szerepet játszhatott a gyilkosságban. A támadás képeit elnézve, több kérdés is adódik, bár a részletek nem ismerek. Az azonban mindenképpen furcsa lehet, hogy ha valaki ennyire fontos személy, miért nem egy páncélozott járműben utaznak.

Több mint egymilliárd forintnyi kártérítést kapott egy férfi, aki 31 évet töltött a börtönben jogtalanul

Tévesen őt ítélték el egy gyilkosságért, pedig semmi köze sem volt hozzá. Most megtörtént a valódi igazságszolgáltatás.