Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,37 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
453,36 Ft
Bitcoin
62,837 $

Müller Cecília egy apró pozitív jelet osztott meg a koronavírus elleni harcról

Ez megint olyasvalami, aminek örülnünk kell, de még mindig messze van a harc vége, ugyanakkor a korlátozásokkal és a szabályok betartásával láthatóvá válhat a folyamatos csökkenés.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Ez megint olyasvalami, aminek örülnünk kell, de még mindig messze van a harc vége, ugyanakkor a korlátozásokkal és a szabályok betartásával láthatóvá válhat a folyamatos csökkenés.

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília kiemelte, hogy változik a járványgörbe Magyarországon. Fontos adatként megemlítésre került, hogy a 47. héten a 46. héttel szemben 7%-kal kevesebb pozitív személyt regisztráltak országszerte. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Ez pontosan 2 177 főt jelent. A pozitív személyek közül 54%-ban képviseltek a nők, 46%-ban pedig a férfiak. „Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a járványt megfékezzük, a terjedést lassítsuk. Minden intézkedésünk ezt a célt szolgálja.”

Az életkor szerint megoszlás a 47. héten is hasonló volt a 46. héthez képest, ami valójában már 6. hete van így. Közel azonos arányokról tudtak beszámolni, így a legérintettebb korosztály a 40-49 évesek korosztálya.

Ez a teljes populációt tekintve 23%-ot jelent a 47. héten. Az ő számuk 40 741 fő. A 65 felülieket egybevonva egészen az életkor végső határáig, mintegy 16%-os reprezentációt találunk. Az ő számuk pedig 28 111 fő.

Szlávik szerint az intenzív osztályok egyelőre bírják a terhelést

A 15 év alatti korosztály 4.1%-kal képviselteti magát a populációban. Ez összesen 7 148 főt jelent a statisztikában. Mindez jól bizonyítja, hogy a fiatalokat sem kerüli a vírus, független attól, hogy általánosságban sokszor tünetmentesen vészelik át a betegséget.