Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Gyomorforgató látvány tárult a NÉBIH szemei elé egy Csongrád megyei sütödében (videó)

A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (NÉBIH) rendkívül súlyos hiányosságokat talált egy Csongrád-csanád megyei sütőipari üzemben, így azonnali hatállyal beszüntette annak működését

Budapest, 2020. augusztus 15. Intézménytábla a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) épületének bejáratánál a fõváros II. kerületében, a Kis Rókus és a Kitaibel Pál utca találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (NÉBIH) rendkívül súlyos hiányosságokat talált egy Csongrád-csanád megyei sütőipari üzemben, így azonnali hatállyal beszüntette annak működését – közölte a hatóság az MTI-vel.

A hivatal szakemberei a Tisza Élelmiszer Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sütőipari üzemében, azaz a “csongrádi kenyérgyárban” az ellenőrzés során többek között penészes helyiségeket, eszközöket, a termelőtérben tárolt nyitott, jelöletlen lisztes zsákokban rovarokat találtak. Közvetlenül a padozaton is tároltak alapanyagokat, és a hatóság szakemberei rágcsáló jelenlétét is észlelték. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A vizsgálat időpontjában a dolgozók nem viseltek munkaruhát és hajhálót, továbbá érvényes egészségügyi könyvüket sem tudták bemutatni – tették hozzá.

Az ellenőrzés során megközelítőleg 600 kilogramm, nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból a Nébih ellenőrei, azok forgalomba hozatalát, felhasználását megtiltották, valamint elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

A sütőüzem kizárólag az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítását követően folytathatja tevékenységét, amelynek – ismételt helyszíni ellenőrzésen alapuló – engedélyezése folyamatban van – írta a Nébih.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.