Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,57 Ft
Euró
389,14 Ft
Font
455,01 Ft
Bitcoin
59,535 $

Fauci szerint a Télapó immunis a koronavírusra

Miközben az egészségügyi hatóságok azt ajánlják, hogy hálaadás napjára senki se látogassa meg a rokonokat, az idei karácsony veszélyessé válhat, ha az emberek nem tartják be a szigorú szabályokat.

Bridgeport, 2020. november 16. A 2020. november 10-én készült és november 16-án közzétett képen egy kislány üdvözli a koronavírus-járvány miatt arcpajzsot viselő, Mikulásnak öltözött férfit egy üzletben a Connecticut állambeli Bridgeportban. A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében egy plexifal választja el a Mikulást a gyerekektől. MTI/AP/Seth Wenig
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben az egészségügyi hatóságok azt ajánlják, hogy hálaadás napjára senki se látogassa meg a rokonokat, az idei karácsony veszélyessé válhat, ha az emberek nem tartják be a szigorú szabályokat.

Dr. Anthony Fauci a USA Today hírportálnak adott interjúban megnyugtatta a gyerekeket, hogy még a koronavírus-járvány sem állíthatja meg Télapót abban, hogy háztartások millióiba ellátogasson. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

„Télapó kivételt képez, mivel rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, és veleszületett immunitása van a fertőzésekkel szemben. A Télapó senkit sem fog megfertőzni vírussal, még úgy sem, hogy nemzetközi utazása és elhízása miatt a kockázati csoportba sorolható.”

Kétségkívül 2020 karácsonya más lesz, mint az eddig megszokott ünnepek. A Télapók videóhívásokon keresztül, illetve a plázák plexiüvegei mögül várják a gyerekek kívánságait, akik a fertőzésveszély miatt nem érintkezhetnek velük, és nem ülhetnek be az ölükbe.

A houstoni Baylor Orvosi Egyetem trópusi betegségekkel foglalkozó professzora, Peter Hotez biztosított mindenkit arról, hogy Télapó is igényelni fogja a koronavírus elleni vakcinát, amint elérhetővé válik:

„Azt hallottam, hogy az Északi-sarkon Télapó műhelyében kicsit problémás a szellőztetés. A jó hír az, hogy a maszkviselést meg lehet oldani, a manók pedig elhivatottak a távolságtartást illetően. Amíg Télanyó rendszeres tesztelést vezetett be, addig a rénszarvasok a kontaktkutatásban segédkeznek.”