Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Összesen 370 000 magyar dolgozót tesztelhetnek, de mindez nem lesz kötelező

A bölcsődékben 1 742, az óvodákban 4 386, az iskolákban 8 694, a szociális intézményekben pedig 1 869 helyszínen, feladatellátási helyen kerül sor tesztelése. Összesen 16 691 helyszínen mintegy 370 000 ember tesztelésére fog sor kerülni ebben a célzott csoportos tesztelési folyamatban.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A bölcsődékben 1 742, az óvodákban 4 386, az iskolákban 8 694, a szociális intézményekben pedig 1 869 helyszínen, feladatellátási helyen kerül sor tesztelése. Összesen 16 691 helyszínen mintegy 370 000 ember tesztelésére fog sor kerülni ebben a célzott csoportos tesztelési folyamatban.

A vizsgálatokat gyorstesztekkel fogják végrehajtani. Az érintettek számára a részvétel önkéntes, mégis arra kérik a tesztelésben résztvevő intézmények dolgozóit, hogy jelenjenek meg a teszteléseken, így az adatlap kitöltésével azt is tudni fogják a statisztika összeállításakor, hogy ki az, aki nem veti alá magát a tesztelésnek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Mindezt nem szükséges megindokolni, de lehet ennek olyan indoka is, hogy valaki 24 órán belül tesztelésen esett át, és nem kívánja megismételni a folyamatot ilyen rövid időn belül. Emellett bármilyen indokkal visszautasítható a teszt.

A tesztelés ma veszi kezdetét, elsősorban a szociális intézményekben, majd a következő héttől kezdődően ez az iskolákban, az óvodákban, a bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is meg fog történni.

Az egészségügyi és a szociális intézmények a saját erőforrásaik bevonásával bonyolítják le ezeket a teszteket. Mivel az egészségügyi intézmények minden szükséges eszközzel és tapasztalattal rendelkeznek, valamint a szociális intézményekben rendszeresen a tesztelés, ez ott nem jelenthet problémát.

A többi helyen egy igen komoly szervezést és előkészületet igényelt, hogy mindez meg tudjon valósulni. Mintavevő csapatok alakulnak, melyeknek a számát a helyszínen dolgozók száma határozza meg, így nem mindenhol fog ugyanannyi csapat dolgozni.

Országszerte mintegy 1 000 ilyen csapat kel útra a hét 5 napján. Ebben vesznek részt az orvosi egyetemi hallgatók, akiknek korábban már megírhattuk a napi bérüket, valamint az ezzel kapcsolatos részleteket.

Ha fizetésről van szó, a magyar emberek továbbra is a készpénzben hisznek

Ahol a járvány miatt digitális tanrend lépett érvénybe, így az intézmény jelenleg zárva tart, ott nem lesz szűrés. Hétről hétre követik nyomon azt, hogy mely iskolákban álltak át a digitális tanrendre, vagy épp a normál oktatásra.

A kormányhivatalok biztosítják az ellátást, az autókat és a védőfelszereléseket is: arcvédő pajzs, szájmaszk, kesztyű. A tesztelésekre elsősorban hétköznap kerül sor, addig a szociális intézményekben ez hétvégén is megtörténhet, szemben a nevelési intézményekkel. Fontos, hogy a mintavevőket is minden egyes nap tesztelni fogják.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.