Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Adódik a kérdés, hogy az új koronavírus-vakcina megakadályozza-e a vírus átadását?

Van néhány igencsak fontos kérdés a Pfizer amerikai gyógyszeróriási által kifejlesztett vakcina kapcsán, amiről azt állítják, hogy 90%-os hatékonysággal bír.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Van néhány igencsak fontos kérdés a Pfizer amerikai gyógyszeróriás által kifejlesztett vakcina kapcsán, amiről azt állítják, hogy 90%-os hatékonysággal bír.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Pfizer bejelentette, az általa kifejlesztett vakcina hatékonysága 90%-os. Rengeteg ember lélegzett fel emiatt, hiszen már több mint 1 millióan haltak meg koronavírusban, annak következményei által. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

A vállalat vezetője szerint az elmúlt 100 évben nem volt példa hasonlóra az orvostudományban. Dr. Leana Wen, sürgősségi orvos és a CNN orvosi elemzője azonban felhívta arra a figyelmet, hogy az ígéretes korai eredmény ellenére a koronavírus elleni oltás sem egy „csodaszer.”

Wen szerint a hatékonysági adatok a vakcina azon képességére utalnak, hogy megakadályozhatják a COVID-19 fertőzést, szemben a vírus súlyos fertőzéseivel, amik adott esetben halálhoz is vezethetnek, melyre napi szinten láthatunk példákat.

A szakember hangsúlyozta, a legfontosabb a súlyos fertőzések kialakulásának megakadályozása, elkerülvén azt, hogy valaki nagyon megbetegedjen, kórházba kerüljön és meghaljon. „Egyelőre nem rendelkezünk ilyen adatokkal.” – hívta fel a figyelmet Wen egy fontos részletre.

Wen reméli, hogy a vállalat nyilvános hozzáférést biztosít majd az adatairól, amit várhatóan akkor fognak megtenni, amikor hivatalos kérvényt nyújtanak be a sürgősségi felhasználásra. „Azt tudjuk, hogy ha megkapod az oltást, akkor úgy tűnik, hogy sokkal alacsonyabb a valószínűsége a COVID-19 fertőzés kialakulásának.”

Már a családjának egy része is arra kéri Trumpot, hogy fogadja el az eredményeket

„Ugyanakkor nem tudjuk, hogy ennek az oltásnak az alkalmazása megakadályozza-e azt,hogy súlyos beteg legyél, és azt sem tudjuk, hogy az oltás csökkenti-e annak a kockázatát, hogy másoknak továbbadd a COVID-19-et.” – mondta Wen, aki szerint hosszú az út az oltóanyag tényleges jóváhagyására, míg az amerikai emberek százmilliói megkapják azt, valamint ott vannak az alapvető közegészségügyi intézkedések is, amik ugyancsak fontosak.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.