Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
385,53 Ft
Font
449,29 Ft
Bitcoin
65,767 $

A halál torkából tért vissza az élők sorába egy koronavírusos idős hölgy

Hiába tartott be minden szabályt és vette komolyan a járványhelyzetet, Rácz Mária mégis elkapta a COVID-19 kórokozóját, melynek súlyos szövődményeibe majdnem belehalt.

...svg content...Yverdon-les-Bains, 2020. november 5. Az új koronavírus előidézte Covid-19 betegségben szenvedő pácienst ápolnak a svájci Yverdon-les-Bains-ben működő eHnv (Etablissements Hospitaliers du Nord Vaudois) kórház intenzív osztályán 2020. november 4-én. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Hiába tartott be minden szabályt és vette komolyan a járványhelyzetet, Rácz Mária mégis elkapta a COVID-19 kórokozóját, melynek súlyos szövődményeibe majdnem belehalt.

A Blikknek adott interjúban a nő elmesélte, az egész betegség hőemelkedéssel és erős derékfájdalommal kezdődött, amire az orvos először aszpirint ajánlott, ettől viszont nem érezte magát jobban. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

Később antibiotikumos kúrát írtak ki számára, a gyógyszerek szedése azonban nem segített, ezért kórházba vitték, ahol Mária összesen három hetet töltött, ebből hét napot az intenzív osztályon.

„Sajnos a vírus a tüdőmet támadta meg, volt pillanat, amikor a családomat nem sok jóval kecsegtették az orvosok. Az ott töltött napok gyakorlatilag összefolynak, szinte csak perceket voltam ébren.”

Az idős hölgy kiemelte, végig az tartotta benne a lelket, hogy újból láthassa gyermekeit és unokáit, akiket annyira szeret:

„Borzalmas, amikor az ember megharcol minden lélegzetvételért. Bevallom, volt pillanat, amikor azt gondoltam, hogy ezt én nem élem túl. Az unokáim arcára gondoltam, miközben vártam a halált, de mindig eszembe jutott, hogy még van dolgom a földön. Visszajöttem a halál torkából. Lélegeztetőgépen voltam, és közben több gyógyszerrel is kísérleteztek a doktorok.”

Rácz Mária azóta kikerült az intenzív osztályról és a kórházból is, viszont még oxigénpalackot kell használnia, és csak az elkövetkező napokban derülhet ki, pontosan mekkora károsodásokat szenvedett a tüdeje. A vírustagadóknak azt üzente, soha ne kelljen átélniük azt a halálközeli állapotot, amit neki:

„Aki egyszer megtapasztalta, milyen ereje van a koronavírusnak, soha nem kérdőjelezi meg a létezését.”

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Óriási hajrával biztos kupainduló a Chelsea

Köszönhetően a riválisok sorozatos pontvesztésének és a Chelsea nagy hajrájának, a londoniak ott lesznek az egyik európai kupában a következő szezonban.

FELKAPOTT