Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,97 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
468,71 Ft
Bitcoin
63,030 $

Fordulat: már a Trump-párti médiának sem tetszenek az elnök kijelentései, felszólítást is intéztek hozzá

Egyre több konzervatív sajtótermék vált kommunikációt az Egyesült Államokban, reagálva arra, hogy Donald Trump elnök egyre erősebben nyomja azt az álláspontot, hogy ellene választási csalást követnek el, ezért azonnal véget kell vetni a számlálásnak.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Egyre több konzervatív sajtótermék vált kommunikációt az Egyesült Államokban, reagálva arra, hogy Donald Trump elnök egyre erősebben nyomja azt az álláspontot, hogy ellene választási csalást követnek el, ezért azonnal véget kell vetni a számlálásnak.

Egyre több, főként Rupert Murdoch médiamágnás kezében lévő, konzervatív irányultságú sajtótermék figyelmezteti arra a nézőit, illetve olvasóit, hogy kezdjenek el megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy Donald Trump el fogja veszíteni az amerikai választást, ez már szinte biztosan elkönyvelhető. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az üzenet közvetítésén azonban látszik, hogy nagyon aprólékosan kimunkálták magát a kommunikációt, és nem csak az olvasókkal akarják tudatni azt, amit nem szeretnének hallani, hanem bizony az elnök számára is van egy igen erős üzenetük: ne hagyja, hogy kárba menjen az öröksége, és veszítsen méltóságteljesen!

Ezt pedig minden olyan médiafelületen elkezdték kommunikálni, amelyet maga az elnök is előszeretettel fogyaszt: Fox News, Wall Street Journal és a New York Post is hasonló üzenetet közvetít. Az egyik legnagyobb meglepetést a Fox népszerű műsorvezetője, Laura Ingraham okozta, aki az elnök nagy barátja és pártolója, aki a következőket mondta az elnöknek:

„Amennyiben és amikor eljön az a pillanat, hogy biztossá válik a számunkra nem kedvező végeredmény – amit nagyon remélünk, hogy nem történik meg, de amennyiben igen – akkor Trump elnök úrnak ezt higgadtsággal és méltóságteljesen kell elfogadnia. Nyilván frusztráló, ha elvesztesz egy választást, pláne úgy, hogy úgy érzed, nem volt tisztességes az eljárás. Trump elnök öröksége azonban csak akkor válik jelentőssé, ha arra koncentrál, hogy általa előrehaladjon az ország”

A Wall Street Journal egy nagyon hasonló üzenetet tartalmazó véleménycikket közölt le, amiben úgy fogalmaznak, hogy ugyan Donald Trump amerikai elnöknek minden joga megvan arra, hogy a bíróságon támadja meg az eredményeket, ám megfelelő bizonyítékot kell ahhoz felmutatnia, hogy bizonyítást nyerjenek a választási csalásra vonatkozó állításai:

„A valóság az, hogy az amerikai elnökválasztás le tud és le is fog zárulni normális eredménnyel, tekintet nélkül arra, hogy milyen kiabálások zajlanak körülötte” – írják a cikk elején, valamint a cikk során hozzátették, hogy Trump teljesen elpusztíthatja azzal az örökségét, ha az az utolsó elnöki mozzanata, hogy méltatlanul fogadja el az alapvetően legitim vereségét.

A legnagyobb 180 fokos fordulatot viszont a Trumphoz leginkább hű New York Post eszközölte, ahol a New York Times értesülései szerint meg is mondták a főszerkesztők a lap munkatársainak, hogy valóban változni fog a kommunikációjuk. Ez pedig realizálódott, és két érdekes cikkben meg is nyilvánult – emelte ki a lap alapján a The Guardian.

Csütörtökön ugyanis kettő, igencsak elnökkritikus cikket közöltek le, közülük az egyikben úgy fogalmaztak, hogy Trump elnök „olyan alaptalan állításokat tesz, hogy a politikai ellenfelei megpróbálják ellopni tőle a választást”, míg a másik cikkben megjegyzik, hogy az elnök fia „pániktól áthatolva egy fogalmatlan Twitter-bejegyzést osztott meg”.

Nem csak a sajtótermékek, de egyre inkább a saját emberei is kezdenek elfordulni az elnök merről, a CNN alapján mi is arról számoltunk be, hogy a Fehér Házban is már egyre nagyobb a szkepszis az elnökkel, és az egyre meredekebbé váló állításaival.