Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,833 $

Újra megjelent a madárinfluenza, 330 ezer baromfi fertőzésgyanús egy farmon Japánban

A japán Kagawa prefektúra 330 000 csirkét selejtez ki egy farm állományából megelőzésképp, miután két évvel ezelőtt kitört a madárinfluenza az országban.

Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A japán Kagawa prefektúra 330 000 csirkét selejtez ki egy farm állományából megelőzésképp, miután két évvel ezelőtt kitört a madárinfluenza az országban.

A Mitoyoban található egyik gazdaságban a baromfik tesztelése pozitív eredményt hozott, a kormány pedig további genetikai vizsgálatoknak veti alá az értintett baromfikat, a fertőzés igazolására. Nem mindegy ugyanis, hogy a fertőzés a súlyos kórokozó H5-ös törzsből való-e vagy alacsonyabb rátával bír. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A szóban forgó farm egyébként szerdán értesítette a japán felügyeletet a madárinfluenza gyanújáról. Sajnos már a bejelentésig is 3800 baromfi hullott el a betegség miatt.

Japánban legutóbb két évvel ezelőtt, 2018 januárjában ütötte fel a fejét a madárinfluenza, akkoriban a szintén Kagawa prefektúrához tartozó Sanuki városában elhelyezkedő gazdaságban voltak kénytelenek állományt ritkítani a H5N6 típusú vírustörzs miatt.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.