Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,66 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
475,96 Ft
Bitcoin
64,320 $

Kétségbeesett amerikai nővérek kérnek mindenkit az otthonmaradásra

Csak idő kérdése volt, hogy megjelenjen az Egyesült Államokban is a koronavírus, azonban arra talán senki sem számított, hogy ennyire elharapódzik majd a helyzet.

Most
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az orvosok, az ápolók és a mentősök egyaránt túl vannak terhelve az elmúlt időszakban. Nem csoda, ugyanis sokan még mindig fittyet hánynak a szigorú előírásokra és a COVID-19 miatt bevezetett biztonsági lépéseket figyelembe sem veszik.

A helyzet komolyságára hívják most fel a figyelmet a közösségi médiában azok az egészségügyben tevékenykedő emberek, akik a frontvonalban küzdenek a betegek életéért. Egyesek arról panaszkodnak, hogy óriási hiány van védőfelszerelésekből és lélegeztetőgépekből, mások pedig szinte könyörögnek, hogy ne vakációnak fogják fel a lezárásokat. Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter

Az egyik michigani intenzív osztályon dolgozó nővér a Twitteren osztotta meg gondolatait a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

„Nem tudom, hogy mi a franc történt itt a legutóbbi 13 órában. Őszintén úgy érzem, hogy egy háborús övezetben dolgozom.”

Miután leírta, milyen súlyos a jelenlegi krízis, valamint mennyire nehéz limitált eszközökkel és felszereléssel életeket menteni, arra kért mindenkit, hogy kezeljék a lehető legkomolyabban a helyzetet.

„Már teljesen össze vagyok törve, úgyhogy az Isten szerelmére, vegyétek komolyan!”

Egy másik ápolónő a Facebookon osztott meg egy bejegyzést, amelyben elmeséli, hogy múlt héten egyik este a főorvos sírva fakadt, a nővérek érzelmileg összeroppantak és mindannyian a kórház kápolnájában imádkoztak szebb napok reményében.

„Azt kérdezem magamtól, hogyan fogjuk mindezt túlélni? Soha nem láttam még ehhez hasonlót.”

https://www.facebook.com/christine.tsouris/posts/10220759077754019

Szintén egy michigani sürgősségin dolgozó nővér az Instagramján megírta, hogy a kórházak szinte mindenből kifogytak. Még olyan, korábban könnyen beszerezhető gyógyszerek is hiánycikké váltak, mint a paracetamol.

Mary MacDonald az Ascension Providence Hospital klinikáján dolgozik és egyszerűen képtelen felfogni, ami körülötte történik.

„Ha tíz nappal korábban megkérdezték volna tőlem, hogy lesz-e minden annyira rossz, mint most, akkor azt válaszoltam volna, hogy nem. Nyilván hallottam a pletykákat és a híreket, láttam máshol hogyan zajlanak az események, de amíg nem tapasztalod első kézből, addig lényegében fogalmad sincs az egészről. Valóban rémisztő.”

Mindegyik ápolónő végső szava bejegyzéseik végén az volt, hogy „maradjatok otthon”. A koronavírus hihetetlenül fertőző, nem éri meg még egyszer elmenni a bevásárlóközpontba, mert valamit elfelejtettünk megvenni, valamint egyáltalán nem fontos az sem, hogy meglátogassuk barátunkat vagy a rokonainkat csak azért, mert éppen unatkozunk.

Mindenféleképpen maradjunk otthon, még akkor is, ha ez most nehéz. Gondoljunk csak azokra az orvosokra, nővérekre, rendőrökre, tűzoltókra akik éjt nappallá téve azon fáradoznak, hogy segítsenek a betegeken. Nekik szükségük van most a támogatásunkra, nekünk pedig ehhez nem kell semmilyen teljesíthetetlen dolgot végrehajtanunk. Egyszerűen csak otthon kell ülni és megvárni, amíg vége lesz a járványnak. Ez a legtöbb és legfontosabb is egyben, amit tehetünk.

Így alakul az egyes országok halálozási rátája:

https://liner.hu/hogyan-alakul-a-koronavirus-halalozasi-rataja-orszagonkent/

Magyar Péter zsarolással vádolja Karácsony Gergelyt, aki szerinte hazudik

Nemcsak hazugságokkal vádolja Magyar Péter Karácsony Gergelyt, hanem többek között zsarolással is.