Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

A bécsi terrorista szomszédja egyszer a rendőrséget is ráhívta: Szlovákiából lehetett a fegyvere

Többször furcsa hangokra lett figyelmes a szomszéd, ami valószínűleg az előkészületeket jelezhette a véres akcióra. Még az is kiderült, hogy egyszer a rendőrséget is ráhívta a szomszédjára, akiről akkor még semmit nem tudott.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Többször furcsa hangokra lett figyelmes a szomszéd, ami valószínűleg az előkészületeket jelezhette a véres akcióra. Még az is kiderült, hogy egyszer a rendőrséget is ráhívta a szomszédjára, akiről akkor még semmit nem tudott.

Óráról órára derülnek ki új és érdekes információk a bécsi terrortámadásról, és a jelek jelenleg arra utalhatnak, hogy a merénylő egyedül volt a támadás idején. Körülbelül 20 órakor adta le az első lövéseket, és 9 perccel később már nem élt. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A rendőrök hamar kiiktatták a támadót, de ennyi idő is elegendő volt ahhoz, hogy legkevesebb 4 emberrel végezzen. Még mindig zajlik a kutatás, a 20 000 videós anyag elemzése. Lassan 20 házkutatásról és közel 15 letartóztatott személynél járnak a hatóságok.

A Heute.at személyesen beszélt a terrorista szomszédjával, aki nagy robajra lett figyelmes a házkutatás során, mivel nem messze tőle robbantották be az ajtót. Azt mondta, hirtelen nem tudta, mi történik, odarohant az ajtóhoz, és csak fekete ruhában lévő embereket látott, mivel nem volt rajta a szemüvege. Attól félt, hogy valami más történik, de hamar rájött, hogy csak a különleges rendőri erők voltak munkában.

Nem volt szoros kapcsolata a merénylővel, és összességben csak egyszer találkoztak nyitott bejárati ajtó előtt. Gyakran halott pumpáló és kopogó hangokat a gyilkos lakása felől. Még kiabálásra is figyelmes lett. Sőt, egyszer a rendőrséget is riasztotta emiatt. Végül ennek nem voltak következményei.

A szomszédot is ledöbbentette, hogy egy mennyire más ember lakott mellette, mint azt gondolta. Soha nem gondolta volna, hogy ilyesmi megtörténhet. Körülbelül 1 órával a támadások megkezdése előtt szeretett volna fagylaltot vásárolni a belvárosban, de most már örül annak, hogy ez nem történt meg.

Továbbra sem tudni, hány terrorista csapott le hétfő este: a boltok 90%-a bezárt

A Heute azt írja, hogy a támadó, illetve az egyik elkövető Szlovákiában is járt, és érdekelt volt abban, hogy lőszert vásároljon az országban. Állítólag egy barátjával utazott az országba, hogy lőszert szerezzen az AK47-es fegyveréhez, amivel a gyilkosságokat követhette el. Az autó, amivel utaztak, a barátja édesanyjáé volt. Ez az egyik gyanús kapcsolat a szálakban, miközben éveken át a radikális körökben tartották számon őket.

A CNN jelenti, az APA állami hírügynökség szerint a hétfői esti támadó, aki osztrák származású volt, Fejzulai Kujtim néven volt ismert. A terrorista a Bécstől körülbelül 53 kilométerre nyugatra lévő St. Poelten városból származott – jelentette az ügynökség Karl Nehammer belügyminiszterre hivatkozva.