Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Eljött az ideje annak, hogy megtanuljunk együtt élni a koronavírussal

Az egyik neves kanadai orvos megelégelte az újabb rendeleteket a kijárási tilalmakkal és a lezárásokkal kapcsolatban, ezért egy nyílt levelet fogalmazott meg, amelyben arra kéri a járványt kezelő döntéshozókat, más irányból közelítsék meg a problémát.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egyik neves kanadai orvos megelégelte az újabb rendeleteket a kijárási tilalmakkal és a lezárásokkal kapcsolatban, ezért egy nyílt levelet fogalmazott meg, amelyben arra kéri a járványt kezelő döntéshozókat, más irányból közelítsék meg a problémát.

Dr. Vera Etches hétfői javaslata szerint a tartományoknak egy sokkal kiegyensúlyozottabb megközelítést kellene alkalmazniuk, mégpedig a koronavírussal való biztonságos együttélést. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Írtam az ottawai polgármesternek, hogy fontolja meg a járványkezelést, és vegye figyelembe a lakosság egészségét. Meg kell tanulnunk együtt élni a Coviddal, nem pedig ellenkezőleg.”

Dr. Etches kiemelte, nemcsak Ottawában, hanem a világ összes nagyvárosában sokkal inkább a megfelelő egyensúlyra lenne szükséges törekedniük a politikusoknak, mintsem arra, hogy korlátozzák a mindennapi életet.

„Látjuk, mennyi gondot okoztak a Covidos fertőzöttek és sajnos az áldozatok is. Azt szintén látjuk, hogy jelentős károk adódtak a bezárásokból, tönkrementek a vállalkozások, sokan váltak munkanélkülivé, és az emberek mentális egészsége is leromlott.”

Etches szerint a további zárlattal csupán azt érik el, hogy kitolják a járvány tetőzését, ezért azt javasolja, próbáljanak meg a korlátozások helyett inkább párhuzamosan élni a vírussal – csökkentsék a közösségi terjedést úgy, hogy közben a gazdaság visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

A doktornő véleménye alapján az éttermekben és bárokban való tartózkodáshoz köthető maszkviselési és távolságtartási szabályok megfelelőek – ebbe az irányba kellene elindulniuk, és sokkal jobb eredményeket érhetnének el bármiféle bezárás nélkül.

„Megnéztem a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos munkanélküliségi adatokat, mint ahogyan megvizsgáltam a társadalom mentális egészségének állapotát és a sebészeti és orvosi beavatkozások gyakoriságát. Minél hamarabb változtatnunk kell, hogy ezen szolgáltatások hiánya miatt ne érezzék úgy magukat az emberek, hogy magukra maradtak.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.