Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,91 Ft
Euró
388,63 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,702 $

Kiderült, hogyan készülnek a karácsonyi szezonra az áruházláncok

A negyedik negyedév a koronavírus-járvány ellenére is erős lehet a bolthálózatok számára, egyes esetekben a teljes forgalom akár 40 százalékát bonyolíthatják le ebben az időszakban.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A negyedik negyedév a koronavírus-járvány ellenére is erős lehet a bolthálózatok számára, egyes esetekben a teljes forgalom akár 40 százalékát bonyolíthatják le ebben az időszakban.

A Tescónál azzal számolnak, hogy a novemberi és decemberi hetek idén is meghatározóak lesznek – írja az Infostart hírportál. A SPAR képviselői elmondták, az október-decemberi szezon 27-28 százalékos részarányt hozott, így most is ezt szeretnék elérni, az Auchannál pedig 40 százalékkal kalkulálnak. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

A járványhelyzet miatt a Lidlnél arról számoltak be, hogy az emberek tudatosabban vásárolnak. Az Aldinál szintén hasonló jelenséget tapasztaltak – habár kevesebbszer látogatták meg a vásárlók a boltokat, annál több pénzt költöttek.

Vészjósló lehet a karácsonyi időszak előtt, hogy idén a pandémia első hulláma alatt húsvétkor kisebb volt a költekezési kedv. Azt egyelőre nem tudják megjósolni, miként alakulhat pénzügyi szempontból a december, azzal viszont tisztában vannak, hogy húsvétkor kijárási tilalom volt érvényben, karácsony ezzel szemben központi ünnep az emberek életében.

Minden áruházlánc készül a fokozott keresletre, a kapacitásukat is megnövelték, ezért elvileg nagyobb fennakadásokra nem kell számítani. A SPAR és az Auchan egyaránt bizakodó az októberi forgalmat látva a november és a december kapcsán. Az Aldinál sincsenek megijedve, ugyanis úgy gondolják, hogy az ünnepi forgalom nagy mértékben nem fog eltérni az előző évi vásárlási láztól.

Letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban, lopással vádolják

Múlt csütörtökön, Vlagyivosztokban vették őrizetbe a 34 éves férfit.