Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,965 $

Egyre nagyobb az orvoshiány Magyarországon – már szemészek és pszichiáterek kezelik a koronavírusos betegeket

A kormány késlekedése veszélyezteti a biztonságos betegellátást, ezért azonnali egyeztetést kért a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándor belügyminisztertől.

Budapest, 2020. június 11. Krasznai Erika ápolónő (j) védőfelszerelésben az éjszakai műszakban a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. június 4-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A kormány késlekedése veszélyezteti a biztonságos betegellátást, ezért azonnali egyeztetést kért a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándor belügyminisztertől.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) képviselői a Pintér Sándornak címzett levélben az elhibázott intézkedésekről és a kommunikáció hiányáról írnak, valamint megjegyzik, hogy a kormány elhibázta a jogviszony átalakításával kapcsolatban tervezett elképzeléseit is. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

A kormány azt kommunikálta, hogy a törvény és a végrehajtási rendeletek kidolgozásába bevonta a kamarát.

A MOK most azt írta: a törvény kidolgozásába nem vonták be őket, a végrehajtási rendeletek kidolgozásához pedig „sürgősen valódi egyeztetésekre van szükség”. Arra kérik Pintért, hogy még a hét végéig küldje meg nekik az egyeztetések pontos menetét – adta hírül a HVG.

A kamara aggodalmát fejezte ki a kórházi állapotokról is, mivel egyre több kórházban megemelkedett a lélegeztetőgépekre kötött páciensek száma, ezért gyakran a COVID osztályok betegeit szemészek, fogorvosok és pszichiáterek látják el az orvoshiány következtében.