Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,76 Ft
Euró
395,20 Ft
Font
473,02 Ft
Bitcoin
63,833 $

Régióktól függően súlyos különbségek lehetnek a hazai órabérekben

2020 harmadik negyedévében a fizikai munkát végző szakmunkások és betanított alkalmazottak átlagos bruttó órabére 1 318 forint volt hazánkban.

Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

2020 harmadik negyedévében a fizikai munkát végző szakmunkások és betanított alkalmazottak átlagos bruttó órabére 1 318 forint volt hazánkban.

A Trenkwalder üzletágvezetője, Hamrák Viktor a 24.hu felkeresésére elmondta, rendhagyó módon a második negyedév 1 350 forintos szintjéhez képest valamelyes visszaesett a fizikai órabérek átlaga. Soron kívül Magyar Péter ma este élőben fog beszélni a volt barátnőjéről az ATV-nél

A munkaerőkölcsönző vállalat szakemberei közel hétezer munkás béradatait vizsgálva kimutatták, hogy az átmeneti bércsökkentést valószínűleg az magyarázza, hogy a harmadik negyedévben a tavaszi elbocsátásokat követően a legtöbb munkahelyen megkezdődött a létszámok visszatöltése.

Mindez azt jelenti, hogy az alacsonyabb beosztású és bérezésű munkások aránya ismét növekedésnek indult, térségek szerinti lebontásban viszont továbbra is megmutatkoznak az eltérések.

Amíg Észak-Magyarországon, az Észak-Alföldön és a Dél-Dunántúlon mindössze 1 100-1 200 forint között mozognak az átlagos órabérek, addig a Dunántúl középső és északi részén 1 600 forint, Közép-Magyarországon pedig 1 900 forint feletti összegekről beszélünk.

Mindeközben a BDO Magyarország a nemzetközi és hazai leányvállalatnál dolgozó 500 középvezető bérezésének adatait vizsgálva rájöttek, hogy mindössze 4 százalékos éves béremelkedés történt a bruttó havi 500-800 ezer forintot kereső alkalmazottak esetében.

Gerendy Zoltán ügyvezető partner szerint az alacsony növekedésért főként az egyes szektorokban eszközölt komoly mértékű elbocsátások a felelősek.

Szentkirályi Alexandra szerint Magyar Péterék már leosztották a zsíros pályázatokat

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz egyik vezető politikusa elmondta, mit gondol Karácsony Gergely főpolgármester legutóbbi döntéséről.