Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

Zacher: a járványkezelésnek nem politikai, hanem szakmai kérdésnek kellene lennie

Az országosan is nagy hírnévnek örvendő toxikológus, Zacher Gábor úgy véli, a koronavírus-járvány kezelésének nem politikai kérdésnek kellene lennie, hanem szakmai, egészségügyi és szervezési kérdésnek.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az országosan is nagy hírnévnek örvendő toxikológus, Zacher Gábor úgy véli, a koronavírus-járvány kezelésének nem politikai kérdésnek kellene lennie, hanem szakmai, egészségügyi és szervezési kérdésnek.

Zacher Gábor nem gyakran szólal fel a koronavírus-járvány kapcsán, utoljára akkor beszélt a pandemikus helyzetről, amikor a családokra való hatását elemezte, azon belül is a szerhasználat és a családon belüli erőszak megugrását. Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 éves szolnoki fiút

Akkor arról beszélt, hogy az országos vesztegzárnak, és annak gazdasági következményeinek komoly hatása lett az emberi pszichére, megnőtt a szorongók és depressziósok aránya, elsősorban a helyzet kilátástalansága és a munkájuk elvesztése miatt.

A toxikológus azonban most az ATV Civil a pályán című műsorában beszélt arról, hogy a járványhelyzet miatt szigorításokra lenne szükség Magyarországon. Meg is nevezett néhányat, amelyet jónak látna: kijárási korlátozás, idősávos vásárlás és az iskolák bezárása.

Azt is kiemelte – sok hazai és nemzetközi szakértővel egyetértésben – hogy sokkal több tesztelésre lenne jelen helyzetben szükség. Müller Cecília országos tisztifőorvos gyakran beszél arról, hogy folyamatosan bővítik a tesztelési kapacitást, ám a szakértő szerint ennél is többre van szükség.

Zacher ugyan elismerte, hogy tisztában van azzal, hogy az egészségügyi szempontok mellett a gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni, ám ő maga véleménye szerint az előbbi élvez prioritást. Hozzátette: szerinte a járványkezelés egy szakmai, egészségügy és szervezési kérdés, nem pedig politikai, és úgy látja, Magyarországon ezt politikai kérdésként kezelik.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.