Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,122 $

Koronavírus – rendkívül erősek kezdenek lenni a számok Amerikában

A közösségi médián belül is számtalan olyan hozzászólás született, amiben az emberek arra kérik a társaikat, hogy hordják a maszkokat.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A közösségi médián belül is számtalan olyan hozzászólás született, amiben az emberek arra kérik a társaikat, hogy hordják a maszkokat.

Egyre több tanulmány mutat rá arra, hogy a maszkviseléssel rengeteg emberi életet lehetne megmenteni az Egyesült Államokban. Több ilyen tanulmány is készült, melyek közül néhány igencsak drasztikus értékeket mutat. Soron kívül Csak pár gomolyfelhő zavarhatja meg a szombati napsütést, 23 fok is lehet napközben

Az Al Jazeera most arról az elemzésről számolt be, mely szerint az Egyesült Államoknak februárig 500 000 halottja lehet, akik a COVID-19 következtében hunynak el. Ez pedig azt jelentené, hogy a következő hónapokban még rengeteg amerikai halhat meg, köztük olyanok is, akik jelenleg még csak nem is sejtik ezt.

A pénteken kiadott kutatási eredmény is azt mondja, ezt a számot úgy lehetne megakadályozni, ha az összes amerikai maszkot viselne. A téli időszak és az influenzajárvány csak erősíti a koronavírus terjedését, miután az emberek egyre többet tartózkodnak odabent. A rosszul szellőző helyekre ez még inkább igaz.

Jelenleg eddig a koronavírus-járvány kitörése óta közel 230 000 amerikai hunyt el. Ezzel magasan vezetik a listát. Pénteken már 84 218 új esetet regisztráltak a Reuters jelentése szerint. Ezzel egy júliusi rekordot döntöttek meg, amikor 24 óra alatt 77 169 fertőzöttet rögzítettek.

Eddig csak India jelentett ennél több esetet egy nap alatt: szeptember 17-én 97 894 új betegről számoltak be. A lehetséges halálozások 130 ezerrel csökkenthetőek, ha az amerikaiak közel 100%-a (95%) viselné a maszkokat – közölte Anthony Fauci, az Országos Allergiai és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója.

Rekord egynapos növekedésről számolt be Alaszka, Arkansas, Illinois, Észak-Karolina, Észak-Dakota, Ohio, Oregon, Rhode Island, Dél-Dakota, Tennessee, Utah, Wisconsin és Wyoming állam is. Csütörtökön több mint 900 halálesetről jelentettek az Egyesült Államokban. Emellett a kórházi COVID-19 betegek száma is egy két hónapos csúcsot mutatott.

A Reuters szerint már több mint 41 000 ember van kórházban koronavírussal. Ez pedig 34%-kal több, mint a hónap eleje óta. Összesen 8 állam mondta azt, hogy pénteken rekordszámú beteget ápolnak a kórházakban: Alaszka, Kentucky, Új-Mexikó, Észak-Dakota, Ohio, Oklahoma, Nyugat-Virginia és Wyoming.

Egy akciós Huawei-telefon miatt őrjöngött a boltban, most börtönbe kerül

Problémát jelent, hogy az államokon belül eltérnek a szabályok, és a politikusok sem mindig értenek egyet a kérdésekben, a további korlátozásokban. Ezen idő alatt sok új beteget és hallottakat regisztrálnak. Csak Illinoisban például közel 2 500 ember van kórházban. Északkelet az, ahol továbbra sincs jelentős növekedés, szemben a többi régióval. A számok azonban már ott is növekedést mutatnak. A bostoni iskolákban ezen a héten tértek át az online tanulásra.

Százmilliók kényszerülhetnek elhagyni a süllyedő kínai városokat a következő évtizedekben

Kelet-Kína metropoliszaiban nagyon súlyos problémák kezdenek körvonalazódni.