Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Azt kérte az emberektől, hogy maradjanak otthon, most pedig egy étteremben fotózták le

Igen kellemetlen helyzetbe került a cseh egészségügyi miniszter, akit egy étteremben fotózta le, noha nem sokkal azelőtt arra kérlelte az embereket, hogy maradjanak otthon.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Igen kellemetlen helyzetbe került a cseh egészségügyi miniszter, akit egy étteremben fotózta le, noha nem sokkal azelőtt arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon.

Roman Prymula egészségügyi miniszter készen áll arra, hogy szembenézzen a következményekkel, miután szerda késő este, néhány nappal azt követően, hogy szigorú lezárásokat hirdetett és kérlelte az embereket, hogy maradjanak otthon, egy prágai étteremben fényképezték le – írta a CNN. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az országban jelenleg az egyik legsúlyosabb a vírushelyzet, ha az 1 főre jutóra jutó számokat nézzük. Október 14. óta a cseh éttermekben nincs helyben fogyasztás, csak az elvitel engedélyezett, és az is 20 óráig.

Az ország legnépszerűbb bulvárlapjában, a Bleskben tették közzé a képeket, ahogy a miniszter elhagyja az éttermet és maszk nélkül ül be a kormányzati autójába, amit egy sofőr vezetett. A hét elején léptették hatályba azt a törvény, hogy Csehországban mindenkinek maszkot kell viselnie, amikor az autóban vannak egy háztartásukon kívüli emberrel.

Kiderült, hogy az étterem már bezárt, amikor a két férfi találkozott. Jaroslav Faltyneket, a Prymula politikai szövetségesét és a kormány ANO pártjának parlamenti vezetőjét is látták az étteremben. Pénteken a peremtelenben kért bocsánatot.

Elmondása szerint egy zárt étterem társalgójában találkoztak egy kávé mellett, és ott beszélték meg a járványügyi helyzetet. Hozzátette, mivel ismeri az étterem tulajdonosát, megkérte, hogy ott beszélgethessenek a zárást követően, ami esti 20 óráig volt nyitva.

Női tettesei lehetnek a párizsi, látszólagos rasszista támadásnak

Számos cseh politikus követelte Prymula lemondását, aki készen áll erre, ha a közvélemény ezt akarná. A Respekt magazinnak azt mondta, 21 óra 30 percig lehetett a minisztériumban, majd meghívták a megbeszélésére. Állítása szerint nem igaz, hogy nem viselt maszkot odabent, és noha anélkül lépett ki, az autóban már felvette azt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.